Austria: Masurile RADICALE Cerute de Olanda si Karner, Impact MAJOR in Schengen, Romania

Austria Masurile RADICALE Cerute Olanda Karner Impact MAJOR Schengen Romania

Austria anunta oficial prin Gerhard Karner faptul ca exista negocieri intense, si foarte multe dispute in ceea ce priveste deciziile care vor fi luate in cursul urmatoarelor ore, sau a zilei de maine, cu privire la Spatiul Schengen si viitorul Uniunii Europene, iar ROmania va fi substantial afectata de ceea ce se va intampla la Luxembourg.

Austria vrea masuri dure, impreuna cu Olanda, impotriva migrantilor care ajung in Uniunea Europeana, in timp ce Germania avertizeaza ca Spatiul Schengen ar putea deveni istorie fara un consens privind reforma sistemului de azil, contradictiile dintre tari punand in pericol serios posibila ajungere la o solutie echitabila pentru europeni.

Austria a inceput deja, de ceva vreme, sa ia propriile masuri pentru Spatiul Schengen, iar asta in conditiile in care la nivelul UE nu s-au facut suficient de multe, conform celor spuse de Karner si Nehammer, insa deciziile care vor fi luate astazi si maine, vor avea un impact majora asupra posibilei aderari a Romaniei la Schengen, si in 2023.

“Inca de la începutul deliberărilor a fost o luptă grea. Ultimii câțiva metri ai unei călătorii sunt adesea cei mai grei și mai dificili, așa că mă aștept la negocieri intense. Sunt necesare proceduri mai rapide, mai stricte și, prin urmare, mai echitabile la frontierele externe ale UE.

Austria și Olanda au spus clar la întâlnire că unele dintre regulile planificate pentru o luptă mai eficientă împotriva migrației ilegale nu merg suficient de departe pentru ei. Mă tem că dacă nu vom obține un sistem comun de azil, vom reveni la naționalism. Acum avem nevoie o abordare constructivă din toate țările UE și o decizie cât mai curând posibil, ideal în această joi.”