Ucraina: NATO Inca Nu a Convenit Asupra unor Garantii de Securitate dupa Razboi

Ucraina NATO Inca Nu a Convenit Asupra unor Garantii de Securitate dupa Razboi

Ucraina cere garantii de securitate dupa ce se va termina razboiul cu Rusia, astfel incat o eventuala agresiune viitoare sa nu aiba loc, insa tarile care fac parte din NATO, nu au ajuns inca la un acord in ceea ce priveste felul in care ar putea arata aceste garantii, mai ales ca ele ar implica un raspuns armat pentru orice agresiune.

Ucraina are sustinerea lui Jens Stoltenberg atat pentru garantii de securitate dupa razboi, cat si cu privire la aderarea la alianta, ceea ce ar fi o garantie in sine, insa totul depinde de incheierea razboiului cu Rusia, si renuntarea la orice fel de pretentii teritoriale, pentru a putea face parte din cea mai puternica alianta a lumii.

“Vestul rămâne împărțit în ceea ce privește garanțiile de securitate pentru Ucraina. Aliații occidentali ai Ucrainei rămân împărțiți cu privire la „aproape fiecare element” privind garanțiile de securitate pentru Ucraina, a scris Politico pe 8 iunie, citând diplomați europeni nenumiți.

Membrii NATO nu au convenit încă asupra naturii unor astfel de garanții, precum și asupra întrebării cine ar trebui să le ofere – Alianța în ansamblu sau cele mai puternice puteri militare. Unii oficiali se întreabă chiar dacă vreo garanție fără aderarea deplină la NATO merită.”