ATENTIONARE Meteorologica de Vreme SEVERA, de ULTIMA ORA, a ANM pe 10 Iunie in Romania

ATENTIONARE Meteorologica Vreme SEVERA ULTIMA ORA ANM 10 Iunie Romania

Atentionarea meteorologica de vreme severa, de ultima ora, emisa de catre ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, pe 10 iunie 2023 in Romania, ne aduce in atentia imediata o serie de fenomene meteorologice de intensitate ridicata, despre care ar trebui sa stie foarte multa lume acum.

ANM explica mai jos faptul ca in toate regiunile mentionate, in cursul urmatoarelor ore vor fi intalnite ploi torentiale in cantitati de pana la 30 l/mp, insotite de descarcari electrice, grindina, dar si intensificari ale vantului, deci este extrem de important sa fim vigilenti.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 09 iunie, ora 10 – 10 iunie, ora 10.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și nord-vestul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Notă: În zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile vestice, nordice, centrale și la munte.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.