OMS Trage un Semnal de ALARMA de ULTIMA ORA pentru Lumea Intreaga

OMS Trage Semnal ALARMA ULTIMA ORA Lumea Intreaga

OMS trage un nou semnal de alarma de ultima ora, care vizeaza lumea intreaga, iar asta pentru ca vrea sa aduca in atentia a miliarde d eoameni de pe glob faptul ca, in baza celor mai recente raportari, numarul spitalizarilor, si internarilor la terapie intensifiva, sunt in crestere in Asia de Sud-Est, dar si Zona Pacificului de Vest, in ultimele saptamani.

OMS aduce in atentia lumii intregi, prin directorul Maria Van Kerkhove, faptul ca raportarile oficiale facute de catre tarile lumii nu mai sunt relevante in ceea ce priveste numarul real de infectari, iar asta pentru ca se fac teste foarte putine in diversele tari care pana acum supravegheau cu mult mai multa atentie evolutia Coronavirus la nivel global.

OMS le recomanda tuturor oamenilor sa ramana in continuare foarte vigilenti, iar asta pentru ca subvariantele XBB ale tulpinii Omicron continua sa evolueze, devenind mai contagioase decat pana in momentul de fata, iar asta inseamna ca oamenii se infecteaza mult mai usor, deci ni se recomanda sa ramanem extrem de vigilenti in continuare, pentru a evita infectarile.

“Important este că numărul de spitalizări și rapoartele UTI din #COVID19 sunt în creștere în regiunile Organizației Mondiale a Sănătății din Asia de Sud-Est și Pacificul de Vest. În timp ce criza COVID s-a încheiat, COVID nu este. Este important de reținut că cazurile RAPORTATE au scăzut, astfel încât tendințele actuale sunt înșelătoare.

Deoarece există scăderi semnificative în testare/raportare la nivel global. Virusul (subliniile XBB) circulă în fiecare țară și continuă să evolueze… În timp ce urgența #COVID19 s-a încheiat, COVID-19 nu este. Munca noastră nu este terminată. A face față COVID este pregătirea pentru amenințările actuale și viitoare.”