Informarile de ULTIMA ORA ale Ministrului Educatiei, ce TREBUIE sa Stie Elevii Romani

Informarile ULTIMA ORA Ministrului Educatiei TREBUIE Stie Elevii Romani

Ministrul Educatiei transmite o serie de foarte importante informari de ultima ora pentru elevii din Romania, iar asta pentru ca in atentia lor sunt aduse o serie de decizii care au fost luate pentru buna desfasurare a examenelor de Evaluare Nationala, Ligia Deca incepand prin a le ura succes tuturor celor care urmeaza sa le sustina.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos si despre ceea ce ar trebui sa stie elevii care vor ajunge in salile de curs zilele acestea, Ligia Deca aducand in atentie regulile pentru desfasurarea fara incidente a examenelor, iar asta pentru ca exista o serie de interdictii importante pentru cei care ajung in clase.

“Începând de mâine, absolvenții clasei a VIII-a vor trece prin emoțiile evaluării naționale. Acesta este un moment important pentru ei, dar și pentru părinți și pentru profesori. Cu toții au muncit mult și sunt convinsă că rezultatele îmbucurătoare nu vor întârzia să apară. Dragi elevi, vă îndemn să fiți încrezători și să nu lăsați emoțiile să vă copleșească! Sunt convinsă că, în final, veți fi mândri de voi înșivă și de tot ceea ce ați realizat până acum.

Vă veți bucura și vă veți continua parcursul educațional cu și mai multă încredere. O lume întreagă vă așteaptă să o descoperiți. Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil pe durata probelor scrise (19 – 22 iunie, între orele 8:00 – 16:00).

Potrivit unei decizii aprobate prin ordin de ministru, lucrările scrise ale absolvenților de clasa a VIII-a din județul Dâmbovița vor fi evaluate digitalizat în cadrul programului-pilot lansat anul trecut. Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Codurile individuale vor fi distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, este media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale.”