Ministrul Apararii: Armata Romana si Anuntul de ULTIMA ORA in Atentia Romanilor din Toata Tara!

Ministrul Apararii Armata Romana Anuntul ULTIMA ORA Atentia Romanilor Toata Tara

Ministrul Apararii pune Armata Romana in centrul unui anunt de ultima ora pe care l-a facut astazi, iar asta pentru ca Angel Tîlvăr aduce in atentia oamenilor ceea ce s-a intamplat in cursul zilei de ieri, dupa participarea la conferinta European Air and Missile Defence, aceasta avand loc la Paris la initiativa lui Emmanuel Macron.

Ministrul Apararii, explica mai jos pe ce anume s-au axat discutiile care au avut loc in cursul acestei zile, iar asta pentru ca Angel Tîlvăr a discutat nu doar cu Emmanuel Macron despre viitorul stabilitatii in regiunea Marii Negre, ci si cu reprezentanti din industria de armament pentru dotarea Armatei Romane.

“Am fost onorat să particip la conferința European Air and Missile Defence, care a avut loc la Paris, la inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron. Atacurile cu rachete împotriva obiectivelor civile din Ucraina și incidentele cu rachete înregistrate în Polonia și în Republica Moldova subliniază amenințarea directă și persistentă la adresa securității regionale reprezentată de Federația Rusă. Marea Neagră fiind una dintre principalele platforme de unde armata rusă lansează atacuri cu rachete asupra Ucrainei.

Astfel de situații sunt de neacceptat. Apărarea și descurajarea reprezintă o responsabilitate comună la nivel #NATO, care poate fi susținută prin proiecte complementare la nivelul Uniunii Europene. România susține dezvoltarea Bazei Industriale de Apărare Europene printr-o abordare echilibrată, având ca scop integrarea IMM-urilor în lanțurile de aprovizionare europene. Mai mult, conștientizând faptul că noile tehnologii schimbă modul în care gândim la apărare astăzi.

Este de o importanță capitală intensificarea eforturilor de sprijinire a cercetării europene în domeniul apărării și a capacităților industriale cu potențial inovator, care ar putea ajuta forțele armate în abordarea principalelor lacune ale capacităților de apărare. Ministrul român al apărării a prezentat specificul situației de securitate din zona Mării Negre și angajamentul strategic, coordonat și consecvent al României pentru asigurarea rezilienței și promovarea consolidării eforturilor de apărare și descurajare din regiune.

Investind în tehnologii și sisteme avansate de apărare vom putea să contracarăm aceste amenințări și vom putea descuraja în mod eficient agresiunile. Protejând siguranța și securitatea statelor noastre. Trebuie, în același timp, să ținem cont de lecțiile învățate în ultimele 481 de zile ale brutalului război al Federației Ruse împotriva Ucrainei.

România continuă să aibă o abordare coerentă și continuă cu privire la dezvoltarea și întărirea apărării colective. Angajamentul țării noastre se reflectă prin alocarea bugetară substanțială în domeniul apărării, de 2,5% din PIB pentru anul 2023, situație care creează premisa de creștere a capabilităților, a interoperabilității și a nivelului de operativitate al Armatei României.”