Sorin Grindeanu: Autostrazile si Drumurile IMPORTANTE Anuntate, Mesaje de ULTIMA ORA pentru Romani!

Sorin Grindeanu Autostrazile Drumurile IMPORTANTE Anuntate Mesaje ULTIMA ORA Romani

Sorin Grindeanu face un extrem de important anunt oficial pentru toti romanii cu privire la autostrazile si drumurile importante care urmeaza sa fie construite in perioada urmatoare, iar asta pentru ca vorbim despre investitii de zeci de miliarde de euro pentru urmatorii ani in zone vaste din tara.

Sorin Grindeanu explica mai jos despre care proiecte de infrastructura este vorba, iar dupa cum puteti vedea, ele urmeaza sa interconecteze puncte importante din tara in momentul in care vor fi finalizate, Comisia Europeana fiind cea care finanteaza aceste proiecte pe care le asteapta foarte multi romani.

“Contractul pentru proiectarea ultimului dintre cele 4 Loturi ale Drumului de mare viteză #Filiași-#Lugoj (230 km) are câștigător! Asocierea de proiectanți români are la dispoziție 22 de luni (de la semnarea contractului) pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției Lotului #Domașnea-#Caransebeș (45 km). Contractul are o valoare de 22,29 milioane de lei (fără TVA) și este finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile.

El va putea fi semnat după expirarea perioadei legale de 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații. Am discutat astăzi cu Ambasadorul #SUA, Excelența sa, Kathleen Ann Kavalec, despre o serie de proiecte transfrontaliere și de măsuri pe care #România le are în vedere, în contextul războiului din Ucraina. Ne-am axat pe transportul de cereale și de mărfuri din și către Ucraina pe coridoarele de solidaritate (Solidarity Lanes).

În contextul discuțiilor, am detaliat proiectele dezvoltate de Ministerul Transporturilor în zona #Moldovei, cu accent pe construcția Autostrăzii #A7 care va fi continuată până la Siret și care va reprezenta o rută importantă pe relația rutieră cu Ucraina. Am făcut referire inclusiv la evoluția #Podului suspendat de la #Brăila care urmează să fie deschis pe data de 6 iulie.

Dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare pe coridoarele europene, dar si întărirea capacității operaționale a #CFR au reprezentat, de asemenea, subiecte de interes în cadrul întrevederii. A fost semnat astăzi contractul pentru finalizarea lucrărilor la Varianta Ocolitoare Timișoara Sud! Constructorul român are la dispoziție 383,84 milioane de lei (fără TVA) și 12 luni pentru finalizarea lucrărilor.

Construcția celor aproximativ 25 de km ai #VO #TimișoaraSud este finanțată prin Programul Transport (#PT 2021–2027). La data rezilierii contractului anterior (în decembrie 2022), semnat cu un constructor italian, progresul fizic al lucrărilor era de 58,26%. A fost desemnat câștigătorul contractului pentru finalizarea lucrărilor pe #Tronsonul1 al Drumului Expres #Craiova- #Pitești (17,7 km)! Asocierea de constructori români și turci va avea la dispoziție 439,29 milioane de lei (fără TVA) și 18 luni pentru a finaliza lucrările, după semnarea contractului.”