Austria: Karl Nehammer AVERTIZEAZA UE si Oficial REDUCE Sansele Romaniei de Aderare la Schengen

Austria Karl Nehammer AVERTIZEAZA UE Oficial REDUCE Sansele Romaniei Aderare Schengen

Austria continua sa puna bete in roate Romaniei cand vine vorba despre aderarea la Schengen, iar asta deoarece Karl Nehammer avertizeaza in mod oficial Uniunea Europeana cu privire la costurile ridicate ale luptei impotriva migratiei ilegale, refuzand o crestere a bugetului UE, si reducand oficial si mai mult sansele reale ale Romaniei de aderare la Schengen.

Austria vrea ca mai multi bani sa fie alocati pentru lupta impotriva migratiei ilegale la ora actuala, Karl Nehammer fiind convins ca indeplinirea acestui obiectiv ca genera costuri mari pentru UE, daca blocarea migrantilor la granitele uniunii, in tari ca Romania, nu va deveni procedura oficiala centrala pentru cererile de azil in Europa acum.

Austria face tot ce poate pentru a face cat mai dificila aderarea Romaniei la Schengen, iar decizia lui Karl Nehammer de a se opune cu tarie cresterii bugetului UE, si cerand cresterea bugetului pentru lupta impotriva migratiei ilegale, ar putea genera si mai multe probleme in ajungerea la un consens pentru ca Romania sa beneficieze de aderare la Schengen in 2023.

“Modelul de afaceri al crimei organizate va fi mort în momentul în care procedura de azil în țările terțe devine procedura centrală pentru Uniunea Europeana. Dacă vrem să facem Europa mai puternică, trebuie să rezolvăm problema migrației și să reproiectăm complet sistemul de azil. Nu vreau să se cheltuiască mai mulți bani decat trebuie in Uniunea Europeana.

Dar în același timp consider ca exista o nevoie financiară masivă în lupta împotriva migrației ilegale la ora actuala. Se mai spune că ar costa mulți bani, dar aceasta este cu siguranță o investiție mai bună decât banii pe care altfel îi cheltuim anual in alte scopuri.”