Austria: Karner si Actiunile de ULTIMA ORA cu Ungaria, Cehia, Polonia pentru Schengen, Romania

Austria Karner Actiunile ULTIMA ORA Ungaria Cehia Polonia Schengen Romania

Austria anunta prin ministrul Gerhard Karner, o serie de actiuni extrem de importante luate impreuna cu Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, care vor avea un impact major asupra Schengen si a Romaniei, iar asta pentru ca toate colaboreaza pentru reducerea nivelului de migratie ilegala inregistrat in ultimul an de zile in Uniunea Europeana.

Austria spune ca gardul ridicat de catre Ungaria pentru protejarea granitelor sale, si ale Uniunii Europene, ar fi fost imbunatatit si echipat cu mai multa tehnica menita sa permita o supraveghere mai atenta a teritoriului, Gerhard Karner discutand cu omologii sai despre masurile care au fost si vor fi luate in viitorul nu foarte indepartat.

Austria explica prin ministrul Gerhard Karner, mai jos, si masurile pe care le-a luat in regim propriu pentru a isi proteja propriile granite impotriva trecerilor ilegale, toate fiind impuse pentru a se reduce si numarul cererilor de azil, iar asta va ajuta Romania in lupta sa pentrua derarea la Schengen, poate chiar din 2023, dar foarte multe depind de deciziile de la Viena.

“Gardul de frontieră al Ungariei fost îmbunătățit tehnic și echipat cu detectoare. Se folosesc dispozitive radar, cu termoviziune și viziune nocturnă. În Austria am pus frâna azilului și vom continua să facem eforturi pentru progres la nivelul UE. În același timp, lucrăm îndeaproape cu țările noastre vecine.

În strânsă coordonare cu Ungaria, Slovacia și Republica Cehă, efectuăm controale la punctele de frontieră și zonele de frontieră și suntem desfășurați în Ungaria cu Operațiunea Fox. Ofițerii de poliție austrieci stau alături de polițiștii cehi și slovaci la granița ungaro-sârbă. Acestea sunt măsuri importante în lupta împotriva traficului de persoane și a abuzului în materie de azil.”