Austria: PRESIUNEA Continua, Karner Anunta Decizii de ULTIMA ORA, Romania

Austria PRESIUNEA Continua Karner Anunta Decizii ULTIMA ORA Romania

Austria continua presiunea foarte mare pe care o pune la ora actuala pe Comisia Europeana, si nu o face singura, iar asta pentru ca Gerhard Karner anunta oficial colaborari cu Ungaria, Slovenia, Cehia si Polonia, pentru a cere procesarea migrantilor in tari terte, chiar si la granita Romaniei, cat timp au cererile de azil pentru tari din UE, sau Schengen, analizate.

Austria a format o coalitie cu aceste tari pentru a incerca sa opreasca migratia ilegala catre Spatiul Schengen, Ungaria raportand ca situatia de la granita sa cu Serbia este extrem de serioasa, migrantii atacand si vamesii care incearca sa ii impiedice sa intre, iar Romania s-ar putea confrunta cu situatii similare in viitor, daca este acceptata in sistem.

Austria isi continua procesul de ataca prin orice mijloace actualele regulamente privind azilul si migratia in Uniunea Europeana, iar aderarea Romaniei la Schengen ramane o necunoscuta totala, din pacate, pentru ca inca nu stim in ce masura Gerhard Karner si Karl Nehammer isi vor schimba votul de veto dat in decembrie 2022 pentru aderarea tarii noastre.

“S-a convenit că, mai presus de toate, protecția frontierei la frontiera externă a UE trebuie să devină mai solidă din punct de vedere juridic și tehnic. În plus, dorim să continam să facem presiuni pentru a permite procedurile de azil în țări terțe sigure.

În ceea ce privește situația migrației, ministrul maghiar de interne Sándor Pintér a raportat că presiunea asupra frontierei externe a UE cu Serbia este încă mare. Poliția de frontieră se confruntă cu atacuri din partea migranților ilegali și a traficanților criminali. Pinter a mulțumit Republicii Cehe, Slovaciei și Austriei pentru sprijinul acordat ofițerilor de poliție și tehnologiei.”