Germania si Danemarca Trimit Zeci de Tancuri Leopard in Ucraina

Germania si Danemarca Trimit Zeci de Tancuri Leopard in Ucraina

Germania si Danemarca vor trimite zeci de tancuri Leopard in Ucraina in cursul urmatoarelor saptamani, acest lucru fiind confirmat in mod oficial de catre ministrul apararii de la Berlin, si vorbim despre un ajutor extrem de important care este expediat pentru a sustine contraofensiva impotriva Rusiei.

Tancurile pe care Germania si Danemarca le vor trimite in Ucraina, au fost modificate inainte de a fi expediate, insa ele au fost promise inca de acum cateva luni de zile, in februarie guvernul de la Berlin anuntand ca nu mai putin de 180 de unitati vor fi pregatite pentru a fi expediate tarii devastate de catre razboi.

Germania si Danemarca nu sunt singurele tari care trimit tancuri Leopard in Ucraina, iar asta pentru ca inclusiv Spania a luat decizia de a trimite deasemenea tancuri, impreuna cu alte tari care inca mai au asemenea vehicule militare, totul in timp ce SUA va trimite tancuri Abrams, net superioare celor de productie germana.

“Zeci de tancuri Leopard din #Germania și #Danemarca vor ajunge în #Ucraina în următoarele săptămâni, a declarat ministrul german al apărării. Este vorba despre Leoparzii din prima modificare – 1A5. În februarie, Berlinul a anunțat livrarea a până la 180 de astfel de tancuri la Kiev.”