Ministrul Apararii: Armata SUA si Armata Romana in Centrul 2 Anunturi de ULTIMA ORA pentru Romani

Ministrul Apararii Armata SUA Armata Romana Centrul 2 Anunturi ULTIMA ORA Romani

Ministrul Apararii vorbeste in 2 anunturi de ultima ora atat despre Armata Romana, cat si despre Armata SUA, iar asta pentru ca Angel Tîlvăr a decis sa aduca in atentia romanilor din intreaga tara Ziua Independentei SUA, sarbatorita astazi, inclusiv de catre militarii trimisi de catre Washington in tara noastra.

Ministrul Apararii transmite un mesaj special pentru militarii Armatei SUA cu ocazia zilei de 4 iulie, iar cand vine vorba despre Armata Romana, ne aduce in atentie testele cu explozivi pe masini-capcana, facute in Capu Midia, iar mai multe detalii despre ambele mesaje aveti chiar acum mai jos, dupa cum puteti observa.

“Astăzi, la a 247-a aniversare a Zilei Independenței, le urez tuturor prietenilor americani și în special militarilor SUA care se află în misiuni pe teritoriul României un călduros “La mulți ani!”. Parteneriatul Strategic dintre țările noastre este mai puternic ca niciodată. Legăturile dintre SUA și România în domeniul securității și apărării sunt bazate pe apartenența la #NATO, cea mai puternică alianță politico-militară, valori comune și un angajament față de securitatea colectivă.

Colaborăm activ pentru a consolida stabilitatea regională, pentru a descuraja potențialele amenințări și pentru a aborda eficient provocările emergente într-un mediu de securitate în continuă evoluție. România se bazează pe Statele Unite ale Americii, iar Statele Unite ale Americii se pot baza pe România! Happy 4th of July! Happy Independence Day!

Teste cu explozivi pe mașini-capcană, la Capu Midia. Când lucrezi cu materiale explozive nu poți greși decât o singură dată. De aceea, concentrarea, responsabilitatea și atenția la detalii sunt extrem de importante pentru ca misiunea să fie un succes. Așa lucrează și militarii structurilor din cadrul Sistemului Național de Securitate, pe care, în această perioadă. I-am văzut la treabă în poligonul din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia.

Ce au făcut ei? Au avut un stagiu de pregătire în domeniile: neutralizarea dispozitivelor explozive, cercetare la fața locului și exploatarea post-incident. Printre activitățile cu grad de risc s-a numărat și testarea efectului unor dispozitive explozive improvizate montate în, pe sau sub mașini-capcană. Îmbrăcați în costume speciale de protecție, militarii EOD au transportat încărcătura explozivă în zona de antrenament.

Au montat-o, iar la final colegii lor au detonat-o. Și vă mai spunem un detaliu: militarii prezenți la Capu Midia au fost coordonați de un ofițer superior din cadrul Ministerului Apărării Naționale, un militar care a simțit pe propria-i piele efectul unui dispozitiv exploziv improvizat, într-una din misiunile din Afganistan la care a participat.”