Austria: Conditia de ULTIMA ORA a lui Nehammer pentru Germania cu Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Conditia ULTIMA ORA Nehammer Germania Aderarea Romaniei Schengen

Austria reactioneaza dupa anuntul de ieri al lui Olaf Scholz privind sustinerea Germaniei pentru aderarea Romaniei la Schengen, iar cancelarul Karl Nehammer a confirmat faptul ca-l asteapta pe omologul sau la Viena in perioada urmatoare, iar printre subiectele de discutie va fi si problema tarii noastre, una binecunoscuta in toata Uniunea EUropeana.

Austria vrea ca Germania sa renunte la controalele de la granita dintre cele doua tari, ambele parte din Spatiul Schengen, iar abia apoi ar urma sa fie discutata aderarea Romaniei la Schengen, conform lui Karl Nehammer, acesta facand declaratia in urma celei mai recente sedinte a guvernului de la Viena, desfasurata in cursul acestei dimineti.

Austria ii cere Germaniei de ani de zile sa renunte la controalele de la granitele tarilor, iar acum se pare ca Nehammer pune aceasta conditie pentru permiterea aderarii Romaniei la Schengen, insa e greu de spus daca Olaf Scholz va fi dispus sa faca aceasta concesie, avand in vedere numarul mare de migranti care intra anual pe teritoriul tarii sale.

“Cancelarul german Olaf Scholz vine în Austria pentru o vizită bilaterală. Cooperarea cu Germania este la ordinea zilei pentru că este cea mai puternică națiune din punct de vedere economic din UE, insa în același timp Republica Federală controlează granițele cu Austria pentru că ea consideră că există o problemă cu migrația ilegală.

Eu sunt gata să continui să lucrez la soluții pentru Schengen și apoi, împreună cu Olaf Scholz, să punem capăt efectiv controalelor la granița germano-austriacă. Acum trebuie să evaluam care este efectul acestor măsuri și cum funcționează de fapt protecția frontierei externe a UE și putem discuta ulterior chestiunea aderării Romaniei si Bulgariei la Schengen.”