AVERTIZARE de la BANCA Transilvania are Mare IMPORTANTA pentru Clientii din Romania

AVERTIZARE de la BANCA Transilvania Mare IMPORTANTA Clientii Romania

BANCA Transilvania, institutie financiara cu un numar foarte mare de clienti care ii folosesc serviciile in toata Romania la ora actuala, a decis sa ii avertizeze pe romani in legatura cu faptul ca trebuie sa isi protejeze datele si cardurile in momentul in care le folosesc la cumparaturi, sau retrageri de bani.

BANCA Transilvania spune ca atunci cand vrem sa folosim aplicatia BT Pay pentru a face un tranfer de bani, sau a autoriza o plata online, este important sa folosim metoda de securitate pentru deblocarea telefonului, acelasi lucru fiind valabil inclusiv cand retragem bani de la bancomate, deci e bine sa stim asta.

Pentru a vedea datele cardurilor noastre in aplicatia BT Pay, este deasemenea nevoie sa folosim metoda de deblocare a telefonului, conform celor de la BANCA Transilvania, blocarea sau deblocarea cardurilor, ori chiar setarea limitelor de tranzactii pentru operatiuni, impunand o masura similara pentru noi.

BANCA Transilvania ne spune deasemenea sa nu comunicam vreunei persoane informatii cu privire la codul de deblocare al telefonului, astfel incat acele persoane sa nu poata controla si aplicatia BT Pay pentru tranzactii cu bani, in cazul securitatii bazata pe recunoastere faciala, sau a amprentei, aceasta problema nefiind una care sa ne sperie.

Pentru plata cu telefonul la POS, transfer de bani sau autorizare plată online, folosește metoda de deblocare a telefonului. Pentru retragere de bani de la ATM (pe bază de cod sau contactless), ai nevoie de metoda de deblocare a telefonului. Iar când retragi contactless bani de la ATM, ai nevoie inclusiv de PIN-ul cardului, care trebuie introdus la bancomat.

Metoda de securizare trebuie folosită și atunci când vrei să vizualizezi datele cardului, blochezi/deblochezi cardul, setezi limite de tranzacții și pentru orice operațiune care necesită autentificare. Nu comunica nimănui metoda de deblocare a telefonului tău. Ea permite acces la banii tăi și la autorizarea tranzacțiilor.