Germania: Reactia de ULTIMA ORA a lui Scholz dupa Deciziile Poloniei, Ungariei pentru Schengen

Germania Reactia ULTIMA ORA Scholz Deciziile Poloniei Ungariei Schengen

Germania, una dintre cele mai puternice si importante tari din Uniunea Europeana, are si o reactie oficiala, prin cancelarul Olaf Scholz, in legatura cu deciziile Poloniei si Ungariei de a bloca adoptarea reformei pentru sistemul de azil, agreata acum o luna la Luxembourg, ele putand afecta substantial aderarea Romaniei la Schengen.

Germania afirma in mod public faptul ca isi doreste ca Polonia si Ungaria sa se razgandeasca, si sa o faca inaintea alegerilor pentru Parlamentul European, de anul viitor, Olaf Scholz fiind convins ca dupa ce va fi adoptata noua reforma a sistemului de azil, tarile din Uniunea Europeana vor respecta masurile hotarate de toate statele.

Germania vrea sa faca deasemenea anumite modificari pentru reforma sistemului de azil din Uniunea Europeana, pentru a proteja femeile cu copii si tinerii, Polonia si Ungaria refuzand complet sa primeasca migranti, iar aceste neintelegeri ar putea impiedica aderarea Romaniei la Schengen in cursul anului 2023, asa cum ni se tot promite de cateva luni.

“Cred că, dacă decizia va fi pusă în aplicare, toți se vor ține de ea. Am cerut negocieri rapide cu Parlamentul European, deoarece alegerile europene vor avea loc anul viitor. Insist că trebuie să dam dovadă de solidaritate în UE. Am speranța că implementarea va reuși. Sper doar că acest lucru va fi în continuare posibil în actuala perioadă legislativă a Parlamentului European.

Reforma Sistemului european comun de azil (SECA) se referă, printre altele, la faptul că procedurile de azil pentru migranții din țări cu o rată scăzută de recunoaștere sa fie verificate la frontierele externe ale UE. Incă sperăm la îmbunătățiri, deoarece vrem să scutească familiile cu copii și tineri de la noua procedură de frontieră.”