Ministrul Educatiei: 2 Extrem de IMPORTANTE Anunturi de ULTIMA ORA pentru Invatamantul Romanesc

Ministrul Educatiei 2 Extrem IMPORTANTE Anunturi ULTIMA ORA Invatamantul Romanesc

Ministrul Educatiei a decis sa aduca in atentia a milioane de romani 2 extrem de importante anunturi de ultima ora, iar asta pentru ca prin intermediul lor ne informeaza, initial, cu privire la faptul ca transportul in comun local si intern feroviar, la toate categoriile de trenuri, clasa a 2-a, si naval, este redus cu 90% pentru studenti.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre necesitatea elaborarii legislatiei secundare pentru Legile Educatiei, astfel incat sa fie implementate cu succes reformele gandite, acest lucru fiind discutat intr-un workshop organizat de catre OCDE la Bucuresti, si mai multe detalii puteti gasi mai jos.

“O veste bună pentru studenți! Costul transportului în comun local și intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, și naval va fi redus cu 90%, pe toată durata anului calendaristic. Așadar, fie că folosesc tramvaiul, metroul sau chiar trenul ca să ajungă la facultate, studenții cu vârsta până în 30 de ani, înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență în universitățile acreditate, vor putea călători plătind mai puțin.

Introducerea acestei legi este vitală pentru facilitarea accesului la educație, mai ales pentru tinerii care studiază într-o universitate aflată la distanță mare față de casă sau care fac naveta zilnic pentru a ajunge la cursuri. Mai mult, continuăm să sprijinim tinerii cu nevoi speciale. De aceea, studenții cu o situație socială aparte, precum cei orfani sau proveniți din centre de plasament vor avea gratuitate la toate categoriile de transport menționate mai sus.

România are instrumentele necesare pentru a elabora legislația secundară a Legilor Educației „România Educată” și pentru a implementa cu succes reformele. Aceste aspecte au fost discutate la workshopul organizat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) la București, care oferă Ministerului Educației sprijin în aplicarea măsurilor din pachetul de legi promulgate recent (Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior).

Mă bucură că avem sprijinul OCDE pentru a construi legislația menită să ofere un sistem de calitate atât elevilor, cât și cadrelor didactice. În următoarele luni, vom veni cu o serie de propuneri legislative care să ne conducă spre acest obiectiv de maximă importanță. Fiecare contribuție va fi luată în considerare în momentul în care vom elabora legislația secundară și pachetul de măsuri necesar implementării Legilor Educației.

Ministerul Educației implementează în perioada 2022 – 2024 proiectul „Strengthening the management of the Romanian education system, by developing and implementing an efficient local and regional governance model in the pre-tertiary education system and enhancing the equity of the education system in Romania”.”