Ministrul Apararii: Anuntul Oficial IMPORTANT privind Armata Romana si Grupul NATO din Romania

Ministrul Apararii Anuntul Oficial IMPORTANT Armata Romana Grupul NATO Romania

Ministrul Apararii transmite un foarte important anunt oficial astazi, el vizandu-i pe cei care vor face parte din Armata Romana in viitor, iar asta deoarece aduce in atentia noastra absolventii colegiilor nationale militare, promotia 2023, care sustin teste nationale astazi la multiple materii de studiu.

Ministrul Sanatatii le ureaza succes si in urmatorul an universitar, separat cei de la MApN aducand in atentia militarii bateriei 1, care s-au antrenat cu soldati ai NATO, schimbarea comandei grupului de lupta al NATO din Romania de saptamana trecuta, dar si sefa de promotie a Colegiului National Militar Dimitrie Cantemir.

“Urez mult succes absolvenților colegiilor naționale militare, promoția 2023, care susțin astăzi testul de verificare a cunoștințelor la disciplinele matematică, informatică și limba engleză, ultima etapă necesară înaintea repartizării computerizate în instituțiile de învățământ superior ale Ministerului Apărării Naționale. Rezultatele excepționale obținute la examenul de bacalaureat ne dau încrederea că tinerii absolvenți vor trece cu brio și de această etapă.

Si vor începe primul lor an universitar în instituțiile de învățământ superior în care și-au dorit să se pregătească pentru cariera de ofițer. Acordăm maximă atenție învățământului militar de toate nivelurile, pentru că Armata României, pe care ne-o dorim cât mai capabilă și mai puternică, are nevoie nu doar de investiții în înzestrarea cu tehnologie de ultimă generație, dar și de generații de ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați profesioniști cât mai bine pregătite pentru provocările viitorului mediu de securitate.

Militarii Bateriei 1 Aruncătoare din Batalionul 206 Artilerie ,,General Mihail Lăcătușu” au participat alături de artileriștii francezi din Bateria 2 Aruncătoare / Regimentul 68 Artilerie D’Afrique, aparținând CD-BG(Collective Defense Battle Group) AIGLE, la exercițiul multinațional cu trageri de luptă ,,BROWN BEARS 23.II/EAGLE ÎNDRĂZNEALA”, desfășurat la Centrul Național de Instruire Întrunită ,,Getica”.

Grupul de Luptă al NATO din România şi-a schimbat comanda: colonelul Le Duc a preluat, săptămâna trecută, comanda grupului de la colonelul Laurent Luisetti. Ceremonia de schimbare a comenzii a avut loc în prezenţa comandantului Corpului Multinaţional de Sud-Est, generalul-maior Dragoş Dumitru Iacob. Grupul de luptă al NATO (BGFP) din România s-a constituit începând cu luna mai 2022 prin transformarea elementelor multinaţionale aliate din cadrul Forţei de Răspuns a NATO, dislocate în România.

Titlul de șef de promoție revine absolventei cu cele mai bune rezultate obținute în cei patru ani de studiu și la examenul național de Bacalaureat Patricia Bărbuță este a zecea fată din istoria Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” care se mândrește cu titlul de șef de promoție.”