Italia: Problema URIASA a Giorgiei Meloni in Schengen, Masuri URGENTE, Cum Afecteaza Romania

Italia Problema URIASA Giorgiei Meloni Schengen Masuri URGENTE Cum Afecteaza Romania

Italia se confrunta cu o problema uriasa la ora actuala, iar asta pentru ca Giorgia Meloni este supusa unei presiuni enorme din cauza Spatiului Schengen, care este asaltat de sute de mii de migranti, in diverse tari, iar teritoriul italian este unul dintre cele mai cautate de catre ei, dupa cum arata si cifrele oficiale ale guvernului de la Roma.

Italia a primit in 2023, pana la 12 iulie, nu mai putin de 73,414, fata de 31.333 in aceeasi perioada a anului trecut, si mai mult decat in tot anul 2021, iar aici vorbim doar despre intrarile documentate, fara a lua in calcul intrarile ilegale, Giorgia Meloni avand probleme uriase in a proteja Spatiul Schengen, ceea ce afecteaza atat Romania, cat si Bulgaria.

Italia primeste peste jumatate dintre migranti dupa plecari din Tunisia, iar Giorgia Meloni a facut vizite statului tunisian in ultimele luni pentru a incerca sa incheie acorduri care sa reduca numarul de migranti ilegali, deocamdata fara succes, iar asta va mentine presiunea pe Spatiul Schengen, si din pacate poate intarzia aderarea Romaniei in 2023, sau 2024.

“De la 1 ianuarie până la 12 iulie, 73.414 migranți cu bărci au ajuns în Italia, față de 31.333 în aceeași perioadă a anului trecut și mai mulți decât în ​​tot 2021, potrivit datelor Ministerului de Interne. Meloni a vizitat Tunisia de două ori luna trecută, căutând progrese în deblocarea împrumuturilor despre care spune că sunt necesare pentru a evita o criză financiară.

Care ar putea declanșa un tsunami de plecări. Ei i s-a alăturat în cea de-a doua călătorie, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și prim-ministrul olandez Mark Rutte, pentru a evidenția preocupările paneuropene cu privire la situația din Tunisia și fluxul emergent de migranți.”