Volodimir Zelenski: Noi Atacuri in Odesa, Masuri Luate in Marea Neagra

Volodimir Zelenski vorbeste despre masurile luate din cauza problemelor majore generate de catre retragerea Rusiei din acordul privind transportul de cereale prin Marea Neagra, iar asta pentru ca noi atacuri au fost lansate in Odesa, in zona portuara unde erau stocate cereale.

Volodimir Zelenski explica mai jos ca Ucraina are peste 1 milion de tone de cereale in porturile care au fost atacate astazi, Rusia refuzand sa mai permita circulatia navelor ucrainiene prin Marea Neagra, astfel ca ONU se va ocupa de transport cu nave proprii, care nu pot fi atacate de catre rusi.

“Pe tot parcursul zilei, s-a acordat maximă atenție eliminării consecințelor atacului teroriștilor ruși la Odesa, asupra comunităților din regiune, pe Chornomorsk, pe porturile noastre. Aceasta a fost poate cea mai mare încercare a Rusiei de a provoca dureri Odesei în întreaga perioadă a războiului pe scară largă.

Datorită apărării aeriene și tuturor apărătorilor noștri ai cerului, consecințele acestei lovituri sunt încă mai mici decât ar fi putut fi. Cu fiecare astfel de grevă, facem apel la partenerii noștri din nou și din nou: scutul ceresc al Ucrainei trebuie întărit.

Acest atac dovedește că ținta lor nu este doar Ucraina și nu numai viața poporului nostru. Aproximativ un milion de tone de alimente sunt depozitate în porturile care au fost atacate astăzi. Acesta este volumul care ar fi trebuit să fie livrat țărilor consumatoare din Africa și Asia cu mult timp în urmă.

Terminalul portuar care a suferit cel mai mult din cauza terorii ruse aseară avea 60.000 de tone de produse agricole depozitate în el, care urmau să fie expediate în China. Adică toată lumea este afectată de această teroare rusă. Toată lumea din lume ar trebui să fie interesată să aducă Rusia în fața justiției pentru teroarea ei.

Slavă tuturor celor care luptă pentru Ucraina și libertate! Mulțumesc tuturor celor din lume care ne ajută! Glorie Ucrainei!