COD ROSU Meteorologic cu o AVERTIZARE ANM de ULTIMA ORA pe 21 Iulie in Romania

COD ROSU Meteorologic AVERTIZARE ANM ULTIMA ORA 21 Iulie Romania

Un cod rosu de avertizare meteorologica, de ultima ora, a fost emis de catre ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, pe 21 iulie 2023 in Romania, si dupa cum puteti vedea mai jos, vorbim despre fenomene de vreme severa imediata care vor afecta foarte multi romani.

ANM aduce in atentia noastra ploi torentiale in cantitati de pana la 35 l/mp, care vor fi insotite de descarcari electrice, grindina, dar si vijelii cu rafale de pana la 90 km/h, astfel ca ni se recomanda extrem de multa prudenta in orice fel de deplasari realizate.

COD ROSU!

Data emiterii : 21-07-2023 ora 18.

Valabil de la : 21-07-2023 ora 19:00 până la : 21-07-2023 ora 20:00.

In zona : Județul Arad: Șicula, Apateu, Sintea Mare, Șepreuș, Zărand, Olari;

Se vor semnala : grindină de dimensiuni mari, frecvente descărcari electrice, vijelie puternică, cu rafale de peste 90 km/h, averse torențiale care vor acumula 30..35 l/mp.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.