Romania: Discutii de ULTIMA ORA in Spania pentru Aderarea la Schengen in 2023 cu Bulgaria

Romania Discutii ULTIMA ORA Spania Aderarea Schengen 2023 Bulgaria

Romania a fost parte a unor discutii de ultima ora, care au avut loc in Spania cu privirela aderarea tarii noastre la Spatiul Schengen in cursul anului 2023, iar asta pentru ca ministrul de interne Catalin Predoiu a avut o intalnire cu Ylva Johansson, pentru a vorbi despre situatia legata de aderarea tarii noastre la spatiul fara controale la frontierele interne.

Romania este sustinuta de catre Comisia Europeana in ceea ce priveste aderarea la Spatiul Schengen, ceva ce n-ar trebui sa fie o surpriza prea mare, fiind cunosuct acest lucru, insa tara noastra a fost laudata de catre comisarul european pentru rezultatele foarte bune obtinute in proiectele realizate cu UE pentru securizarea granitelor.

Romania beneficiaza de fonduri serioase pentru a proteja frontierele UE si a securiza Spatiul Schengen, iar aceste proiecte au menirea de a intari suplimentar siguranta altor tari in faptul ca noi putem gestiona intr-un mod cat mai eficient siguranta granitelor, si ca trebuie sa fim parte a Schengen inca din anul 2023.

“În contextul Reuniunii Informale a Consiliului JAI, organizate de Preşedinţia spaniolă a Consiliului UE la Logrono, Spania, am avut, astăzi, o întâlnire bilaterală importantă cu doamna Ylva Johansson, comisar european pentru Afaceri Interne. În cadrul discuțiilor, am analizat proiectele derulate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Si Comisia Europeană în ceea ce privește protecția frontierelor și combaterea migrației ilegale și am subliniat faptul că acestea sunt priorități ale mandatului meu. Doamna comisar a menţionat rezultatele foarte bune obţinute în urma implementării proiectului pilot, gestionat de România împreună cu Comisia Europeană. De asemenea, şi-a exprimat din nou susţinerea Comisiei Europene pentru aderarea României la spaţiul Schengen şi obţinerea unei decizii favorabile în cursul acestui an.”