Nicolae Ciuca: 2 Anunturi IMPORTANTE care Vizeaza TOTI Romanii din Tara!

Nicolae Ciuca 2 Anunturi IMPORTANTE Vizeaza TOTI Romanii Tara

Nicolae Ciuca, presedintele PNL, transmite 2 anunturi oficiale foarte importante care vizeaza toti romanii din tara iar asta pentru ca aduce, in primul rand, in atentia oamenilor o noua lege intrata in vigoare chiar ieri, dupa ce a fost promulgata de catre Klaus Iohannis, si care are o importanta majora.

Nicolae Ciuca vorbeste deasemenea mai jos si despre sarbatoarea Sfantului Ilie, una dintre cele mai importante sarbatori din tara noastra, in care foarte multi romani au avut inclusiv o zi libera, iar mai multe detalii despre ceea ce se intampla, puteti citi chiar acum mai jos, daca sunteti interesati de acest lucru.

“Legea de modificare a Codului Penal, pe care am inițiat-o împreună cu fostul ministrul al Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost promulgată astăzi de președintele României și a intrat în vigoare. Este adus un spor de pedeapsă pentru faptele comise dintr-o poziție de forță, se oferă un grad sporit de protecție judecătorilor și procurorilor și se asigură mai multă protecție cetățenilor în spațiul public.

Ca efecte imediate, vom vedea mai puține fapte comise din poziție de forță față de victimă și o restrângere a comportamentelor antisociale și violente. Prevederea cea mai importantă adusă Codului Penal este cea prin care persoanele aflate într-o situație vulnerabilă beneficiază de mai multă protecție din partea legii.

Ne referim aici inclusiv la copiii și la bolnavii care au fost abuzați de persoane care s-au ocupat de întreținerea ori de îngrijirea lor. Acum, aceste categorii vulnerabile sunt mai protejate, ca urmare a aplicării unui spor de o treime din pedeapsă pentru făptuitorul care profită de capacitatea limitată de reacție a victimei. Noile modificări aduc tuturor cetățenilor un grad mai mare de protecție. Prin noua formă a Codului Penal, fiecare român este mai în siguranță.

Marcăm astăzi, 20 iulie, o dublă sărbătoare, ziua Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, prăznuit de credincioșii ortodocși, dar și Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene. Încă de la începuturile aviației, românii au avut un rol de pionierat: Traian Vuia, Aurel Vlaicu sau Henri Coandă sunt nume sonore în primele incursiuni ale omenirii pe calea aerului.

Totodată, este și sărbătoarea celor care au dat dovadă de spirit de sacrificiu, profesionalism și patriotism, prin care au reușit să inspire generațiile de aviatori care le-au venit în urmă. Îi menționez aici pe Smaranda Brăescu, Constantin Cantacuzino, Tudor Greceanu, Marina Știrbei, Horia Agarici. Calitatea piloților români de astăzi se datorează exemplului lor. Prin munca a generații, am parcurs un drum lung, de la prima aerostație a armatei noastre din 1893, la tehnologia de ultimă oră a avioanelor F-16.”