Grecia: Masurile Radicale de ULTIMA ORA Puse in Aplicare pentru Schengen, Impactul in Romania

Grecia Masurile Radicale ULTIMA ORA Puse Aplicare Schengen Impactul Romania

Grecia a decis sa initieze punerea in aplicare a unor noi masuri radicale pentru Schengen, iar asta deoarece vorbim in mod oficial despre hotararea premierului Kyriakos Mitsotakis de a se incepe constructia unui nou gard la granita cu Turcia, pentru a se reduce numarul de migranti care intra pe teritoriul Uniunii Europene in anii urmatori.

Grecia face un nou gard de 35 de kilometri, investind aproximativ 100 de milioane de euro pentru a-l ridica, el fiind facut in zona de est a tarii, aproape de granita cu Bulgaria, iar scopul este de a proteja mai bine Schengen, ceea ce desigur ca este o veste excelenta pentru Romania, a carei aderare poate fi foarte serios grabita.

Grecia este nevoita sa ia acesti pasi in lipsa unor masuri mai serioase ale Comisiei Europene pentru a-i finanta constructii similare, si puteti vedea mai jos ceea ce urmeaza sa fie construit, aderarea Romaniei la Schengen depinzand intr-o foarte mare masura si de reducerea numarului de migranti ilegali veniti din Turcia.

“Lucrările au început în urmă cu câteva zile pentru construirea noului gard din Evros care va avea o lungime de 35 km, între Psathades Didymoteicho și Kornofolia Soufliou. Pe toată durata lucrărilor se efectuează patrule ale Armatei și Grăniceri pentru a împiedica intrarea imigranților ilegali. bariera artificiala noua, de 5 metri inaltime, inglobata in pamant la o adancime de 6 metri.

Construirea a 7 observatoare antibalistice cu cabine blindate, întreținerea și modernizarea și modernizarea celor 4 EF și 4 OP existente ale Armatei, formarea de drumuri de supraveghere si intretinere a obstacolelor, construcția de porți, construirea unui nou bloc de 300 mp pentru echipamentul polițiștilor de frontieră și, repararea/îmbunătățirea clădirilor existente și a altor infrastructuri în zona mai largă a proiectului.”