Anuntul Guvernului Romaniei privind Aderarea la OCDE

Anuntul Guvernului Romaniei privind Aderarea la OCDE

Guvernul Romaniei, prin vocea premierului Marcel Ciolacu, anunta ca obiectivul aderarii la OCDE poate fi realizat numai printr-un efort comun, cu o abordare integrata la nivelul intregii administratii, astfel ca se asteapta seriozitate din partea tuturor celor implicati.

Putem atinge obiectivul aderării la OCDE numai printr-un efort comun, printr-o abordare integrată la nivelul întregii administrații. Aștept seriozitate din partea tuturor, dat fiind că suntem evaluați în 26 de domenii și că trebuie să demonstrăm voința și capacitatea de a implementa recomandările OCDE.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a prezidat astăzi, la Palatul Victoria, Comitetul național pentru aderarea României la OCDE, care reunește reprezentanții ministerelor și principalelor instituții publice centrale implicate în proces.

Reuniunea Comitetului Național a avut ca obiective evaluarea stadiului procesului de aderare a României la OCDE și trecerea în revistă a priorităților pentru perioada următoare.

Premierul Marcel Ciolacu a arătat că procesul de aderare a României la OCDE contribuie la atingerea obiectivului asumat prin Programul de guvernare, axat pe bunăstarea tuturor cetățenilor. Șeful Executivului a evidențiat expertiza OCDE în definirea politicilor publice și fundamentarea acestora cu date obiective, aspect care sprijină eforturile Guvernului pentru creșterea economică, îmbunătățirea nivelului de trai, crearea unui mediu transparent, corect și predictibil și a unui sistem cu justiție socială mai eficientă.