Austria: Actiunile de ULTIMA ORA ale Romaniei cu UE pentru Aderarea la Schengen

Austria Actiunile ULTIMA ORA Romaniei UE Aderarea Schengen

Austria continua sa fie tinta actiunilor pe care Romania le ia pentru aderarea la Schengen, iar asta deoarece o noua serie de anunturi oficiale vin de la Bruxelles cu privire la soarta tarii noastre, comisarul european Ylva Johansson spunand ca actiunile guvernului lui Karl Nehammer nu au fost cele mai corecte pentru tara noastra, sau tarile care fac parte din UE.

Austria va fi in urmatoarele luni tinta unor noi presiuni facute la nivel european, iar asta pentru ca prioritatea presedintiei spaniole a Consiliului Uniunii Europene este aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, asa cum a spus si Suedia inaintea ei, iar Ylva Johansson spune ca acest proces ar trebui sa fie incheiat in cursul acestui an, pana la alegerile din 2024.

Austria nu mai are prea multi parteneri care sa o sustina cand vine vorba despre blocarea extinderii Schengen spre Romania si Bulgaria, Comisia Europeana dorind aderarea, iar fara Olanda, care va avea un alt guvern, e greu de spus cu cine s-ar mai putea alia Karl Nehammer, mai ales ca si Viktor Orban pare dispus sa ne ajute.

“Comisia lucrează în prezent în strânsă colaborare cu președinția Consiliului pentru ca acesta să poată lua o decizie pozitivă cât mai curând posibil, în acest an. În documentul președinției din 26 mai 2023, președinția suedeză a subliniat că discuțiile privind aplicarea deplină a acquis-ului Schengen de către Bulgaria și România trebuie să continue în mod prioritar.

Aderarea Bulgariei și României este, de asemenea, o prioritate pentru președinția spaniolă, care își propune să încheie rapid negocierile. Vă asigur că extinderea spațiului Schengen rămâne o prioritate politică pentru Comisie și că România și Bulgaria se pot baza pe sprijinul meu deplin.”