Reactia lui Marcel Ciolacu dupa Atacul Rusiei Asupra Portului Reni, Langa Galati

Reactia lui Marcel Ciolacu dupa Atacul Rusiei Asupra Portului Reni Langa Galati

Marcel Ciolacu, premierul Romaniei, a avut o reactie oficiala dupa ce Rusia a atacat cu o drona portul Reni, de langa Galati, atacul fiind filmat de catre mai multe persoane care se aflau fie pe ambarcatiuni ce navigau pe Dunare, aproape de port, fie de pe uscat.

Marcel Ciolacu vorbeste mai jos despre gravitatea situatiei, mai ales ca acesta este atacul lansat cel mai aproape de teritoriul Romaniei, portul Reni fiind la doar cateva sute de metri de teritoriul romanesc, astfel ca este in crestere riscul unor posibile incidente serioase.

Prim-ministrul, Marcel Ciolacu, condamnă ferm atacurile aeriene ale forțelor armate ruse asupra țintelor civile și, totodată, asupra infrastructurii critice din Ucraina.

Premierul Marcel Ciolacu: Aceste acțiuni continuă seria atacurilor aeriene ale forțelor armate ruse asupra obiectivelor civile din regiunea Odesa, intensificate după decizia unilaterală a Federației Ruse de a-și suspenda participarea la Inițiativa privind Cerealele la Marea Neagră. Facem apel la Federația Rusă să înceteze atacurile aeriene asupra infrastructurii portuare ucrainene.

Țintirea obiectivelor de infrastructură portuară reprezintă încă o dovadă a intenției Federației Ruse de a submina exporturile de cereale ucrainene către piețele globale, deteriorând grav securitatea alimentară mondială și punând astfel în pericol numeroase persoane.

Deteriorarea securității alimentare la nivel global reprezintă una dintre multiplele consecințele ale războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. România va continua să sprijine Ucraina în vederea identificării de soluții practice pentru continuarea exporturilor de cereale suplimentare către piețele globale.