Spania: Vestile INGRIJORATOARE de ULTIMA ORA pentru Aderarea Romaniei la Schengen in 2023

Spania Vestile INGRIJORATOARE ULTIMA ORA Aderarea Romaniei Schengen 2023

Spania este in centrul unor vesti foarte proaste cu privire la aderarea Romaniei la Schengen in cursul anului 2023, iar asta pentru ca guvernul premierului Pedro Sanchez ar putea disparea in urmatoarele saptamani, dupa ce partidul sau nu a castigat alegerile de ieri, si ramanerea sa la guvernare este nesigura in perioada imediat urmatoare.

Spania a promis ca va sustine aderarea Romaniei la Schengen in timpul presedintiei sale a Consiliului Uniunii Europene, care se incheie pe 31 decembrie, dar incertitudinea politica vis-a-vis de noul guvern, ridica mari semne de intrebare vis-a-vis de ceea ce se intampla la Madrid, si de ce fel de sustinere vom mai beneficia.

Spania este unul dintre aliatii cei mai puternici ai Romaniei in procesul de aderare la Schengen, insa chiar si asa, e greu de crezut ca un guvern cu un alt premier ar putea oferi acelasi sprijin tarii noastre, mai ales in cursul urmatoarelor luni extrem de importante pentru luarea unei decizii vis-a-vis de aderarea tarii noastre, impreuna cu Bulgaria.

“Partidul Popular de dreapta de opoziție din Spania a câștigat alegerile generale anticipate de duminică, cu 100% din voturi numărate, dar nu va ajunge la majoritatea parlamentară. PP și Partidul Muncitoresc Socialist (PSOE) al prim-ministrului Pedro Sanchez au avut 33,1% și, respectiv, 31,7% din voturi.

Liderul PP le-a spus susținătorilor din Madrid duminică seară că partidul său va încerca acum să formeze un guvern. Sanchez sărbătorește și rezultatul de la balconul sediului partidului său duminică seara, deoarece socialiștii câștigaseră mai multe locuri și un procent mai mare de voturi decât la alegerile din 2019. Blocul retrospectiv, care a propus abrogarea totală a tuturor progreselor pe care le-am făcut în ultimii patru ani, a eșuat.”