Vladimir Putin isi Dezvaluie Ingrijorarile privind Grupul de Mercenari Wagner

Vladimir Putin isi Dezvaluie Ingrijorarile privind Grupul de Mercenari Wagner

Vladimir Putin isi dezvaluie in mod oficial ingrijorarile cu privire la grupul de mercenari Wagner, iar asta pentru ca aduce in atentia lumii ceea ce se intampla cu Evgheni Prigojin, iar mai jos aveti estimarile celor de la ISW privind situatia din Rusia.

Președintele rus Vladimir Putin și-a dezvăluit îngrijorarea continuă cu privire la potențialele amenințări pe care le pot prezenta Grupul Wagner și Evgheni Prigojin prin simbolism și postură în timpul unei întâlniri cu președintele belarus Alexander Lukașenko la Sankt Petersburg, Rusia.

Putin a făcut mai multe gesturi simbolice semnificative în timpul întâlnirii sale din 23 iulie cu Lukașenko, sugerând că Putin a căutat să proiecteze putere și încredere în propria sa supremație asupra fracțiunii din Sankt Petersburg, aliniată de Prigojin.

Putin l-a dus pe Lukașenko să viziteze Kronstadt din Sankt Petersburg – fortăreața insulară semnificativă din punct de vedere istoric, unde soldații și marinarii ruși au condus o celebră insurecție anti-bolșevică fără succes la începutul anului 1921, pe care guvernul sovietic a suprimat-o în cele din urmă.

Putin și Lukașenko au vizitat Kronstadt împreună cu guvernatorul din Sankt Petersburg, Alexander Beglov, și fiica mai mică a ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, Ksenia Șoigu.

Atât Beglov, cât și Șoigu sunt dușmani personali ai lui Prigojin, iar întâlnirea publică a lui Putin cu Beglov, fiica lui Șoigu, și Lukașenko, pe motivele istorice ale revoltei eșuate de la Kronstadt, a fost aproape sigur menită să semnaleze înfrângerea de către Putin și cadrele sale loiale a rebeliunii armate a lui Prigozhin și susținătorii din Sankt Petersburg.

Putin a făcut, de asemenea, un efort neobișnuit de a face fotografii cu mulțimi de cetățeni ruși locali, inclusiv copii, în timp ce se afla la Kronstadt, probabil să se prezinte ca un lider popular și iubit în rândul poporului rus.

Aceste gesturi simbolice indică faptul că Putin este îngrijorat de popularitatea sa percepută, de securitatea regimului său și de gama de facțiuni care concurează pentru putere în eșaloanele înalte ale guvernării ruse.