Ministerul Apararii: Decizia de ULTIMA ORA a Sefului Armatei Romane, ce e Anuntat Oficial Romanilor

Ministerul Apararii Decizia ULTIMA ORA Sefului Armatei Romane Anuntat Oficial Romanilor

Ministerul Apararii anunta in mod oficial o importanta decizie de ultima ora a sefului Armatei Romane, iar asta pentru ca generalul Daniel Petrescu a fost in cursul ultimelor zile implicat intr-o vizita oficiala in SUA, el avand discutii cu multipli reprezentanti ai Armatei SUA, dar si alti oficiali din cadrul NATO.

Ministerul Apararii explica mai jos cat de importante au fost aceste actiuni pe care seful Armatei Romane le-a intreprins, iar asta pentru ca vorbim despre intalniri la nivel inalt cu reprezentanti ai armatelor aliate, ceva care poate ajuta substantial Romania pe termen lung, in special in perioada razboiului din Ucraina.

“Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a efectuat, în perioada 17-21 iulie, o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, prilejuită de participarea la conferința „State Partnership Program 30th Anniversary”, organizată în Washington DC. Evenimentul a marcat trei decenii de derulare a State Partnership Program (Programul de Parteneriat Statal), o inițiativă militară americană de cooperare globală, în coordonarea US National Guard Bureau.

La conferința State Partnership 30th Anniversary au luat parte oficiali americani de rang înalt din ministerul Apărării, Comitetul Întrunit al Statelor Majore, Garda Națională și Agenția de Cooperare din domeniul Securității și Apărării, precum și ambasadori, miniștri ai apărării, șefi ai Apărării și alți participanți din peste 90 de state. Participanții au analizat dinamica relațiilor dintre Garda Națională americană.

Ai armatele înscrise în Programul de Parteneriat Statal și au propus noi modalități de relaționare în cadrul acestei inițiative internaționale. Totodată, s-a discutat despre amenințările globale de securitate, extinderea cooperării, reziliență și apărare cibernetică. În marja reuniunii, generalul Daniel Petrescu a avut întrevederi cu șeful US National Guard Bureau (Garda Națională a SUA), generalul Daniel R. Hokanson, și cu șeful Gărzii Naționale a statului Alabama (Alabama National Guard), generalul-maior Sheryl E. Gordon.

Șeful US National Guard Bureau a evaluat mediul global de securitate în contextul provocărilor actuale și viitoare și a evidențiat importanța parteneriatelor strategice. „În ultimii 30 de ani, cooperarea a însemnat nu doar întărirea interoperabilității și creșterea capacității de reacție a structurilor militare, ci și consolidarea prieteniei și a încrederii reciproce între militari. Am acționat împreună și am învățat unii de la ceilalți.

Toate acestea și bunele practici ne-au făcut pe toți mai puternici”, a afirmat generalul Hokanson. În baza excelentei cooperări dintre Armata României și Alabama National Guard prin State Partnership Program, generalul Daniel Petrescu a fost invitat să susțină în cadrul conferinței perspectivele naționale ale programului de parteneriat în panelul intitulat „Future vision: the next thirty years”.”