Italia: Giorgia Meloni Decide Masuri de ULTIMA ORA, Cum vor Afecta ele si Romania

Italia Giorgia Meloni Decide Masuri ULTIMA ORA Cum Afecta ele Romania

Italia, prin Giorgia Meloni, anunta o serie de foarte importante masuri de ultima ora in cursul acestor zile, iar asa cum era de asteptat, ele urmeaza sa aiba un impact major inclusiv pentru Romania, iar totul deoarece premierul guvernului de la Roma vrea ca tara sa sa joace un rol mai important in oprirea migratiei prin Marea Mediterana.

Italia a organizat zilele trecute un summit special pentru migratie, invitand lideri din peste 20 de tari din Africa si Orientul Mijlociu, pentru a discuta despre masurile care pot reduce migratia ilegala catre Uniunea Europeana, iar Romania poate beneficia major de pe urma unor actiuni pozitive, care pot facilita aderarea mai rapida la Schengen.

italia stie foarte bine cat de important este ca reducerea migratiei sa fie o prioritate pentru Comisia Europeana, dar si cat de mult bine poate face Spatiului Schengen pe viitor, insa pentru Giorgia Meloni problema e mai complexa, ea devenind premier cu promisiuni de a reduce migratia, si inca nu a reusit sa faca acest lucru.

“Între Europa și Mediterana există un dialog între egali. Până ieri aveam această mentalitate conform căreia migrația nu poate fi limitată și granițele nu există. Aceasta nu este abordarea mea: granițele există și imigrația trebuie guvernată. Emiratele Arabe au anunțat deja 100 de milioane pentru a începe aceste inițiative de cooperare.

Dând un semnal important de concretețe. Mi-am dat seama de rolul pe care Italia îl poate juca în Marea Mediterană, în Africa, în Orientul Mijlociu, care sunt ieri, astăzi și mâine. Nu sunt idei abstracte și rolul pe care Italia îl poate juca nu este o idee abstractă. Conferința a depășit așteptările noastre.”