Ministrul Educatiei: Anunturile IMPORTANTE privind Scolile din Romania, Mesaj pentru Romani

Ministrul Educatiei Anunturile IMPORTANTE Scolile Romania Mesaj Romani

Ministrul Educatiei transmite o serie de anunturi foarte importante pentru scolile Romaniei, iar asta pentru ca in atentia tuturor oamenilor aduce una dintre scolile tarii care a reusit sa fie un exemplu de bune practici, cu ajutorul programelor disponibile pentru finantari, si nu numai, iar detalii despre reusitele scolii din Budesti aveti chiar acum mai jos.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre Ziua Drapelului National, una foarte importanta pentru un numar foarte mare de romani din toata tara, care au sarbatorit-o in cursul zilei de ieri, si mai jos Ligia Deca ofera cateva imagini cu privire la experienta pe care ea a trait-o studiind in strainatate in cursul ultimilor ani de zile.

“Astăzi vorbim despre Școala Gimnazială din Budești, un exemplu de bune practici care, cu ajutorul programului, a reușit să transforme imposibilul în posibil și să aducă elevii mai aproape de un viitor plin de oportunități. În urma obținerii finanțării în valoare de peste 692.000 de lei, școala a desfășurat activități remediale și programe educaționale, a achiziționat laptopuri și imprimante și a organizat excursii tematice.

Rezultatele sunt pe măsură: directorul școlii ne-a mărturisit faptul că, pentru prima dată, toți elevii din clasa a VIII-a, pe lângă faptul că și-au îmbunătțit notele obținute pe parcursul anului școlar, au participat la Evaluarea Națională. De asemenea, cea mai semnificativă și de impact reușită se datorează activităților de tip „Școală după școală”. Prin orele remediale de Limba Română, Matematică, Biologie și asistență la teme,

Copiii au avut parte de sprijinul necesar, iar acest lucru se reflectă în prezența elevilor la școală, precum și în rezultatele acestora la clasă. Felicităm întreaga echipă de cadre didactice, părinții implicați în activitatea educațională și, nu în ultimul rând, elevii. Împreună ați demonstrat că acțiunile de zi cu zi pot conduce la schimbări mari, iar acest fapt este demn de admirat.

Rămânem alături de toate școlile și nu ne oprim până când fiecare elev din România va păși în viață mai încrezător și mai pregătit. Sărbătorim astăzi, ca în fiecare an în data de 29 iulie, Ziua Imnului Național. Am studiat mulți ani în străinătate și știu ce înseamnă dorul de casă.

Pot spune că Imnul Național trezește cele mai emoționante amintiri și respectul față de țara natală. Tot Imnul Național ne aduce mai aproape de valorile României, cu fiecare ocazie cu care îl auzim intonat. Vă încurajez să nu uităm de acest simbol important al nostru, al tuturor, și să ne inspirăm din el ca să construim optimism pentru viitorul țării noastre.”