Ministerul Apararii: Armata Romana in Centrul a 2 Anunturi de ULTIMA ORA privind Soldatii

Ministerul Apararii Armata Romana Centrul 2 Anunturi ULTIMA ORA Soldatii

Ministerul Apararii pune Armata Romana in centrul a doua anunturi de ultima ora, care au legatura cu soldatii care protejeaza Romania in momentul de fata, iar asta pentru ca, in baza informatiilor publicate de catre MApN, acestia au participat zilele trecute la un exercitiu multinational numit KIRTARAN 23, scafandrii militari romani luand parte la antrenamente

Ministerul Apararii spune ca ei s-au antrenat in compania militarilor NATO intr-o baza militara din Turcia, iar separat autoritatile romane aduc in atentia noastra o noua rotatie care a avut loc in cadrul unitatii militarilor trimisi in Bosia si Hertegovina, cu mai multe detalii puse la dispozitie de catre cei de la MApN in cele pe care le vedeti mai jos chiar acum.

“Militarii Divizionului 176 Nave Scafandri de Mare Adâncime din subordinea Centrului 39 Scafandri a participat cu o echipă la exercițiul internațional “KURTARAN 23” („Salvatorul” în limba turcă) organizat de Forțele Navale ale Turciei în Marea Mediterană, în proximitatea Bazei Navale Aksaz pentru antrenarea întrunită a forțelor participante în căutarea unui submarine avariat și, ulterior, salvarea echipajului submarinului aflat în dificultate.

Şi mai ales este pentru prima dată când scafandrii români au intervenit la un submarin real în cadrul unui exerciţiu. Au participat 17 ţări (Africa de Sud, Algeria, Arabia Saudită, Australia, Azerbaidjan, Bahrain, Bulgaria, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Indonezia, Malaezia, Polonia, Qatar, România, Singapore, Statele Unite ale Americii și țara gazdă, Turcia) dar doar scafandrii români s-au scufundat împreună cu cei turci.

Elementul Național de Sprijin, dislocat in teatrul de operații Bosnia și Herțegovina, rotația I, a predat, în cadrul unei ceremonii militare, responsabilitățile misiunii camarazilor din rotația a II-a. Pentru următoarea perioadă, noul detașament românesc va asigura sprijinul logistic personalului si structurilor românești participante la operația EUFOR ALTHEA.

Locotenent-colonelul Andrei Neacșu, comandantul Elementului Național de Sprijin, rotația I, a predat, după șase luni pline de noi provocări, în care s-au adaptat continuu, misiunea, comanda și responsabilitățile locotenent-colonelului Adrian-Lucian Mureșan, comandantului rotației a II-a. Activitatea s-a desfășurat în prezența șefului de stat major al EUFOR, general de brigadă Lungu Ovidiu. a comisiei de coordonare a activităților de predare-primire formată din reprezentanți ai Comandamentului Forțelor Întrunite și ai Comandamentului Logistic Întrunit,

Condusă de col. Bogdan Căpraru, precum și reprezentanți ai celorlalte structuri românești dislocate în Camp Butmir. Șeful de stat major al EUFOR a mulțumit detașamentului ENS rotația I pentru întreaga activitate și a asigurat rotația a II-a pentru tot sprijinul în perioada dislocării în teatrul de operații și a prezentat unele dintre provocările care îi așteaptă în perioada următoare.”