Ministrul Sanatatii: Anuntul Extrem de IMPORTANT, ce NU Poate face Romania Acum

Ministrul Sanatatii Anuntul Extrem IMPORTANT NU Poate face Romania Acum

Ministrul Sanatatii face un anunt extrem de important pentru milioane de romani din toata tara, iar asta pentru ca, din nou, spune ce nu poate face Romania, dar ceea ce nu ar putea, aparent, sa faca nicio alta tara din lume, si aduce in discutie spitalele pentru marii arsi, una dintre problemele “spionoase” ale Guvernului Romaniei.

Ministrul Sanatatii explica mai jos cat de mare este aceasta problema, si cat de multe investitii trebuie sa fie facute in infrastructura de acest gen, astfel ca autoritatile cauta in mod constant sa ia cele mai bune decizii pentru romanii care au nevoie de servicii medicale de calitate.

“După momentul 2016 a existat o mare emoţie publică şi intenţia de a realiza, în România, o infrastructură care să poată să deservească acest domeniu. În luna decembrie a anului 2021, când am venit la Ministerul Sănătăţii, am găsit cele 3 proiecte prin care trebuiau să se construiască Secţiile de Arşi, mă refer la Bucureşti, Târgu Mureş şi la Timişoara, complet blocate, deci erau foarte mici şansele de continuare a acestor proiecte.

Erau finanţate de Banca Mondială. Am hotărât, împreună cu colegii mei, să redeschidem capitolul de negociere cu Banca Mondială şi, lucrul cel mai important, am reuşit să obţinem o nouă finanţare care să poată să facă posibilă funcţionarea acestor centre. Vreau să mai înţelegem un lucru care este foarte important.

Nicio ţară din lume nu poate să amenajeze atât de multe paturi pentru pacienţi arşi care ar putea să deservească în caz de urgenţă, de catastrofă, astfel de pacienţi şi trebuie să existe şi posibilitatea rezolvării la nivel naţional, dar şi prin parteneriate şi în curând vom semna un acord în acest sens cu Guvernul belgian pentru a exista o legiferare şi un mecanism pentru aceşti pacienţi.

Toată această infrastructură de sănătate trebuie deservită de personal calificat. Lucrăm foarte îndeaproape cu comisia de chirurgie plastică a Ministerului Sănătăţii încât să operaţionalizăm cât mai multe paturi la nivel naţional ca să poată să trateze pacienţii cu arsuri.”