Ministrul Apararii: Actiunea IMPORTANTA pentru Armata Romana, Anuntul Privind NATO

Ministrul Apararii Actiunea IMPORTANTA Armata Romana Anuntul Privind NATO

Ministrul Apararii anunta o actiune foarte importanta cu privire la Armata Romana, iar asta deoarece Angel Tîlvăr le vorbeste in mod oficial romanilor despre Fortele Navale ale tarii, ele fiind prezente la inaugurarea falezei „Ivan Patzaichin” din Tulcea, el fiind prezent la eveniment, si discutand despre ceea ce a insemnat ceea ce s-a intamplat zilele trecute.

Ministrul Apararii explica mai jos cu ce au fost prezente Fortele Navale ale Armatei Romane la acest eveniment, iar separat MApN aduce in discutie si prezenta Sefului Statului Major in Croatia, el discutand cu reprezentantii NATO despre colaborarea dintre cele doua tari, una extrem de importanta, care va continua in viitor cel putin in acelasi ritm.

“A fost o plăcere să mă întâlnesc zilele acestea cu militarii din Forțele Navale care au participat la inaugurarea Falezei „Ivan Patzaichin” din Tulcea. Flota Fluvială a fost prezentă la eveniment cu Monitorul fluvial „Mihail Kogălniceanu”, Vedeta Blindată „Posada”, două detașamente infanteriști marini și scafandri militari fluviali, precum și Muzica Militară a Forțelor Navale.

Toți cei care au venit pe faleza din Tulcea, la acest sfârșit de săptămână, au putut vizita navele aflate în dotarea Flotei Fluviale, dar și expoziția de tehnică militară prezentată de militarii de la Centrul 39 Scafandri, Regimentul 307 Infanterie Mecanizată „Heracleea” și Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti” din Constanța.

Vreau să mulțumesc publicului pentru interesul de care a dat dovadă și sper că militarii noștri au fost la înălțimea așteptărilor vizitatorilor civili. Le mulțumesc și militarilor din Forțele Navale Române pentru implicarea de care au dat dovadă în aceste zile. Prin participarea la activități organizate de comunitățile locale, așa cum a fost cea de la Tulcea, Armata României contribuie la promovarea valorilor şi tradițiilor naționale.

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a efectuat, în perioada 25-27 iulie, o vizită în Republica Croația, la invitația omologului croat, amiralul Robert Hranj. Agenda de lucru a vizat cooperarea militară bilaterală și situația de securitate la nivel regional. De asemenea, în contextul planificării apărării aliate, cei doi oficiali au discutat despre Noul Model al Forței și consolidarea posturii multidomeniu de descurajare și apărare a NATO.

Șeful român al Apărării a apreciat că relațiile bilaterale, în format aliat și UE dintre armatele celor două țări se mențin pe un trend ascendent. „Pentru noi, stabilitatea în Balcani reprezintă o axă strategică, iar colaborarea structurilor militare din această regiune, inclusiv în cadrul misiunilor și operațiilor NATO și UE de stabilitate, contribuie la realizarea acestui obiectiv.”