Ministrul Economiei: 2 Anunturi de ULTIMA ORA cu Importanta Mare pentru Toata Romania

Ministrul Economiei 2 Anunturi ULTIMA ORA Importanta Mare Toata Romania

Ministrul Economiei transmite 2 anunturi de ultima ora, care au o importanta foarte mare pentru toata Romania, iar asta pentru ca aduce in discutie o participare pe care a avut-o in cursul zilelor trecute la Tulcea, acolo unde a fost inaugurata faleza “Ivan Patzaichin”, el fiind unul dintre oficialii care au fost invitati pentru a participa la acest eveniment foarte important.

Ministrul Economiei vorbeste in mod oficial si despre intalnirea pe care a avut-o cu ambasadorul SUA in Romania, unul dintre principalii parteneri ai tarii noastre, discutand despre dezvoltarea economica, dar si despre perspectivele programului visa waiver, pentru a se ridica necesitatea emiterii unei vize pentru cetatenii Romani care intra in SUA.

“Am întâlnit tulceni, bucureșteni, gălățeni, buzoieni și mulți alți români, pe care nu am reușit să îi întreb de unde sunt, la inaugurarea falezei “Ivan Patzaichin” din Tulcea. Infrastructura turistică este costisitoare, durează până realizezi ceva de calitate, dar ea contribuie determinant la povestea de succes pe care trebuie să o spui pentru a atrage turiștii. Tulcea este poarta de intrare în Delta Dunării, loc unic în Europa și în lume.

Vom lansa strategia pentru ecoturism prin intermediul căreia vom promova Delta Dunării și Tulcea ca destinații obligatorii pentru turiștii din țară și străinătate. Borșul de pește de la Jurilovca sau tradițiile păstrate de ansamblul Matrioșca de la Mila 23 pot fi imbolduri pentru a revedea frumusețea Deltei Dunării. Delta Dunării nu este un loc doar pentru pescarii împătimiți.

Astăzi multitudinea de pensiuni care pastrează farmecul locului, posibilitatea călătoriei pentru o zi sau mai multe cu barca, șalupa sau la bordul hotelurilor plutitoare, pentru a vedea și simți natura în liniște, transformă Delta într-o destinație relaxantă pentru întreaga familie. Mulțumesc Președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu , pentru invitația la eveniment, dar și pentru determinarea de a duce la capăt acest proiect important pentru toată zona, finanțat din bani europeni.

Am exprimat, în întâlnirea avută cu Excelența Sa, dna Ambasador Kathleen Kavalec, dorința de a avea o dimensiune economică mai accentuată a Parteneriatului Strategic. Dna Ambasador și echipa sa din ambasadă împărtășesc aceeași viziune, iar companiile americane vor veni în România în contextul forumului economic al Inițiativei celor trei mări, dar și în noiembrie.

Transferul de tehnologie, producția în domeniul aeronauticii sau militar, sprijinirea start up-urilor din tehnologie, investițiile în energia regenerabilă și nucleară sunt doar câteva din punctele pe care le-am atins în cursul dialogului avut. Am mulțumit pentru sprijinul american în ceea ce privește aderarea la OCDE, dar am discutat și despre programul visa waiver.”