Android: Extrem de Serios AVERTISMENT pentru Milioane de Telefoane din Lume!

Android Extrem Serios AVERTISMENT Milioane Telefoane Lume

Android este in centrul unui extrem de serios avertisment care vizeaza milioane de telefoane din intreaga lume, iar asta pentru ca vorbim despre o problema foarte periculoasa care trebuie sa fie cunoscuta de catre oameni, ea avand in centru malware-ul din aplicatiile care spun ca ofera functionalitatea ChatGPT.

Android este vizat de o noua campanie care are in centru atacuri de acest gen, iar asta pentru ca oamenii pot fi extrem de usor pacaliti sa instaleze aplicatii care sa le fure datele personale, sau mai rau, care sa preia controlul total asupra telefoanelor lor, totul in contextul in care aceasta tehnologie a devenit tot mai populara.

Aplicatiile care promit ca ofera acces la ChatGPT, folosesc de fapt telefoanele cu Android pentru a trimite SMS-uri catre numere cu suprataxa, cel putin in anumite tari, generand astfel bani pentru hackerii care le-au creat, si pagube serioase pentru oamenii care au telefoanele infectate si nu stiu unde anume se duc respectivele sume.

Android permite instalarea de aplicatii din orice fel de surse, insa cei de la Palo Alto Networks au descoperit ca oamenii care sunt pacaliti de aplicatiile false pentru ChatGPT, ajung sa piarda sume serioase de bani, asa ca este important sa nu instalati in telefoanele voastre aplicatii din surse necunoscute, pentru ca puteti ramane rapid si usor fara banii vostri.

“Un troian Meterpreter deghizat ca o aplicație „SuperGPT” și o aplicație „ChatGPT” a fost găsit pentru a trimite mesaje text cu tarif premium către numerele din Thailanda, ducând la acuzații pentru victime care sunt buzunate de actorii amenințărilor. Având în vedere că utilizatorii de Android pot descărca aplicații din diverse surse, altele decât magazinul oficial Google Play, există potențialul ca utilizatorii să obțină aplicații care nu au fost verificate de Google.”