SCANDAL in Formula 1 intre Mercedes si Red Bull, care este Marul Discordiei!

SCANDAL Formula 1 Mercedes Red Bull care este Marul Discordiei

Formula 1 are un nou scandal in centrul atentiei, iar asta pentru ca Mercedes si Red Bull au decis ca este momentul sa se arunce “una la gatul celeilalte”, totul din cauza noilor reguli impuse pentru motorizarile pe care ar trebui sa le aiba masinile, iar asta deoarece motoarele electrice trebuie sa reprezinte o parte importanta a motorizarii incepand cu anul 2026.

Formula 1 este dominata deja de Red Bull si Mercedes, insa primii nu vor ca masinile sa se bazeze prea mult pe puterea electrica, iar asta deoarece ea ar afecta capacitatea monoposturilor de a se deplasa cu viteza pe circuitele pe care Lewis Hamilton si Max Verstappen se infrunta in fiecare cursa, iar de aici au aparut discutiile interminabile.

Formula 1 impune aceste noi reguli pentru ca industria auto se schimba in totalitate in urmatorul deceniu, masinile electrice urmand a le inlocui pe cele care au motoare cu combustie interna, cel putin cand vine vorba despre productia modelelor noi, iar pe circuitele acestei competitii ar trebui sa vede mai multe modele hibride.

“Trebuie urgent să aruncăm o privire atentă asupra relației dintre puterea motorului cu ardere și puterea electrică înainte de a fi prea târziu. Trebuie să ne asigurăm că cursele nu sunt afectate de noile reguli. Formula 1 trebuie să țină duelurile roată la roată.

Nu ne putem permite să pierdem această cursă pentru că șoferii trebuie să reducă viteza în mijlocul liniei pentru a încărca bateria. Dacă ar fi să utilizați șasiul actual și să puneți viitoarele unități de putere, ați avea o reducere foarte mare a unității de putere doar pe câteva șenile cu linii drepte foarte lungi, dar nu ne înșelăm pe șasiul de astăzi.”