Ministrul Agriculturii: Actiuni de ULTIM MOMENT Anuntate in mod Oficial Romanilor din Tara!

Ministrul Agriculturii Actiuni ULTIM MOMENT Anuntate mod Oficial Romanilor Tara

Ministrul Agriculturii le vorbeste tuturor romanilor din intreaga tara despre noi actiuni importante care au fost luate, iar asta deoarece puteti vedea mai jos ca Florin Barbu vorbeste despre o intalnire pe care a avut-o cu crescatorii de ovine din Romania, pentru a vorbi despre felul in care ei pot fi ajutati de statul roman.

Ministrul Agriculturii detaliaza mai jos cum au decurs discutiile pe care le-a avut cu reprezentantii crescatorilor de ovine din Romania, dar separat de asta aduce in discutie inclusiv un targ de produse romanesti, care are loc la Iasi in aceasta perioada, si la care sunt prezente multe produse ale unor producatori importanti din Romania.

“Întâlnirea ministrului Florin Barbu cu reprezentanții crescătorilor de ovine din România. În cursul zilei de miercuri, 16 august, reprezentanții federațiilor și asociațiilor de creștere a ovinelor au participat la sediul MADR la o discuție aplicată cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin BARBU. Tema a constituit-o discutarea propunerilor de modificare a Planului Strategic PAC 2023-2027 care vizează intervenţiile adresate sectorului ovin aferente Pilonului I.

Ministrul le a solicitat participanților să expună problemele cu care se confruntă în activitate pentru a-i sprijini în găsirea soluțiilor, astfel încât sectorul ovin să continue să se dezvolte. „Vă mulțumesc că ați răspuns invitației noastre și ați venit aici pentru a avea o întâlnire de lucru. Dumneavoastră știți foarte bine ce aveți de făcut.

Pentru că faceți această activitate de atâta timp, eu îmi doresc să venim cu pârghiile instituționale necesare pentru a ajuta sectorul ovin să crească și să se dezvolte. Reprezentați un sector important, ce ocupă locul 3 în Europa, după Spania și Grecia, raportat la efectivele de animale. De-a lungul timpului, efectivele au crescut.

De aceea trebuie să promovăm sectorul și să-l dezvoltăm pentru a ajunge cu oaia românească pe piețele europene și internaționale”, a declarat ministrul Florin BARBU. La ședința de azi au participat Iulian Bucur, secretar de stat, Dana Rebega, directorul general al DGDR, Florinel Bîrcă, directorul general al ANZ, precum și directori și experți din cadrul Direcției de Zootehnie din cadrul MADR.

La Târgul de produse românești „Bunătăți de soi din România”, din incinta Era Shopping Park Iași veți găsi produsele preparate cu grijă de Tăt Normal – creat de Ograda cu Legume. Tăt Normal este o afacere de familie din Iași, care pregătește salate artizanale proaspete în marinade aromate, punând în valoare legumele românești prin rețete tradiționale, de suflet, învățate în Basarabia. Povestea firmei a început în 2015 sub numele „Ograda cu Legume”, iar în 2021, compania și-a schimbat numele.”