Austria: Anuntul Oficial UE de ULTIMA ORA, Viena AJUTA la Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Anuntul Oficial UE ULTIMA ORA Viena Ajuta Aderarea Romaniei Schengen

Austria ajuta Romania sa adere la Schengen, iar un anunt oficial venit direct de la o agentie a Comisiei Europene, confirma faptul ca visele a milioane de romani ar putea deveni realitate, iar asta deoarece Frontex confirma faptul ca numarul migrantilor care trec prin Balcanii de Vest catre UE, este intr-o continua scadere in primele 7 luni ale anului 2023.

Austria a colaborat cu Serbia pentru a impune interdictii de calatorie pentru cetatenii anumitor tari, ceea ce a contribuit intr-o foarte mare masura la reducerea numarului de migranti, ele fiind combinate cu masuri mai bune pentru supravegherea granitelor, iar asa intrarile ilegale au scazut dramatic, la fel ca si cele obisnuite ale migrantilor din multe zone de pe glob.

Austria ajuta indirect Romania sa adere la Schengen in momentul de fata, iar asta pentru ca masurile pe care le-a luat in ultimele luni incep sa aiba efect, iar numarul migrantilor care vin pe ruta Balcanilor de Vest este in scadere, si asta ne ajuta tara, pentru ca aceasta ruta a fost si una dintre marile probleme care a adus veto-ul din decembrie 2022.

“În iulie, s-au înregistrat aproape 42 700 de detectări de treceri neregulate a frontierei la frontierele externe ale UE, în creștere cu 19% față de an. Cel mai mare din martie 2016. În perioada ianuarie-iulie, ruta Balcanilor de Vest, a doua cea mai activă rută cu peste 52 200 de detecții.

A înregistrat o scădere de 26%, în mare parte din cauza politicilor mai stricte în materie de vize. Sosirile pe toate celelalte rute de migrație au înregistrat scăderi față de acum un an, variind de la 2% pe Marea Mediterană de Vest până la 29% pe ruta Mediteranei de Est.”