Grecia: Anunt de ULTIMA ORA al lui Ciolacu cu Masuri pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Grecia Anunt ULTIMA ORA Ciolacu Masuri Aderarea Romaniei Schengen

Grecia este in centrul unui anunt de ultima ora venit de la premierul Romaniei, Marcel Ciolacu, el aducand in atentia a milioane de oameni faptul ca in cursul acestei zile a avut o intalnire cu premierul elen, Kyriakos Mitsotakis, discutand cu el inclusiv despre aderarea Romaniei la Schengen, o problema importanta si greu de rezolvat.

Grecia ramane una dintre tarile cel mai serios afectate de migratie, fie ea legala, sau ilegala, iar Romania a incercat sa gaseasca la Atena un aliat pentru sustinerea aderarii la Schengen, in fata Austriei care refuza sa-si modifice veto-ul dat in luna decembrie a anului 2022, asa ca se incearca orice pentru rezolvarea situatiei cu care ne confruntam.

Grecia a fost gazda pentru mai multi sefi de state din Europa in cursul acestei zile, air Marcel Ciolacu a anuntat ca a purtat discutii cu premierul grec vis-a-vis de situatia Romaniei si aderarea la Schengen, incercand sa gaseasca aliati pentru ca tara noastra sa isi indeplineasca obiectivul de a intra in acest sistem chiar in cursul anului 2023, asa cum se tot zvoneste.

“O foarte bună întrevedere cu prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis. Am discutat despre extinderea cooperării bilaterale și regionale, creșterea schimburilor economice și impulsionarea colaborării noastre în domenii sectoriale cheie, precum cel energetic. Un aspect important a fost extinderea Spațiului Schengen.

Am explicat rațiunile strategice pentru o decizie favorabilă României și am mulțumit părții elene pentru sprijinul constant oferit României. Am reconfirmat sprijinul României pentru avansarea procesului de extindere al Uniunii Europene. A fost o bună ocazie să reiterez măsurile luate în această perioadă de statul român pentru a face față provocărilor actuale la Marea Neagră, ajutorul oferit Republicii Moldova și Ucrainei.”