Ministrul Educatiei: Actiunile de ULTIMA ORA pentru Scolile din Romania, Anunt pentru Elevi

Ministrul Educatiei Actiunile ULTIMA ORA Scolile Romania Anunt Elevi

Ministrul Educatiei aduce in atentia a milioane de elevi, profesori si parinti din Romania, actiunile de ultima ora care sunt puse in aplicare in momentul de fata, iar asta pentru ca vorbim despre intarirea cooperarii cu Franta, o intalnire in acest sens avand loc intre Ligia Deca si ambasadorul francez in Romania.

Ministrul Educatiei explica mai jos ce importanta are aceasta intalnire pentru viitorul mediului educational din tara noastra, insa separat este adus deasemenea in discutie si examenul de Bacalaureat 2023, mai exact subiectele si baremele de corectare pentru proba scrisa la Limba si Literatura materna.

“Lucrăm să consolidăm relațiile de cooperare cu Franța! Am avut plăcerea de a discuta astăzi, la sediul Ministerului Educației, cu Excelența Sa, Ioana Bivolaru, Ambasadorul României în Franța. În acest sens, am avut o discuție cu privire la proiectele în domeniul educației, pe care dorim să le dezvoltăm în perioada următoare.

Avem în vedere să încurajăm schimbul de bune practici pentru formarea tehnologică în sistem dual, apreciind sprijinul de care beneficiem din partea Franței, prin detașarea unui expert în cadrul Ministerului Educației. La discuția cu Excelența Sa, am subliniat că ne propunem să continuăm proiectele de promovare a limbii franceze în România și, desigur, și pe cele de promovare a limbii române în Franța.

Avem în vedere, totodată, cooperarea excelentă între universitățile din România și cele din Franța în cadrul alianțelor de Universități Europene. În prezent, în urma apelurilor lansate de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+, zece universități românești fac parte din alianțe alături de universități franceze. Îi dorim succes doamnei Ambasador Ioana Bivolaru în misiunea sa în Republica Franceză!

Au fost publicate subiectele și baremele pentru proba scrisă la Limba și literatura maternă, din cadrul examenului național de bacalaureat 2023, sesiunea august. S-au încheiat, astăzi, probele scrise ale examenului național de bacalaureat 2023, sesiunea august.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 25 august (până la ora 12:00) pe site-ul bacalaureat.edu.ro și în centrele de examen. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard/letric, cât și electronic. Rezultatele finale ale probelor scrise din cadrul examenului național de bacalaureat 2023, sesiunea august, vor fi comunicate marți, 29 august.”