Anuntul de ULTIMA ORA al DSU Romania, cu Masurile Luate pentru ISU

Anuntul de ULTIMA ORA al DSU Romania cu Masurile Luate pentru ISU

DSU Romania a facut un important anunt de ultima ora cu o serie de masuri care au fost luate pentru ISU, iar asta deoarece in cursul acestei saptamani a fost inaugurat un nou poligon de pregatire a pompierilor pentru executarea misiunilor de cautare si salvare a persoanelor din medii ostile.

DSU Romania ofera mai jos mai multe detalii cu privire la acest nou poligon inaugurat in Romania, iar asta pentru ca vrea sa le explice tuturor romanilor ceea ce inseamna realizarea sa, dar si cat de multi oameni pot fi ajutati de catre el, ceea ce este o veste excelenta pentru foarte multe persoane la ora actuala.

“Astăzi, 21 August a.c., la sediul Centrului Național de Perfecționare a Pregătirii pentru Managementul Situațiilor de Urgență a avut loc inaugurarea noului poligon de pregătire a pompierilor salvatori în executarea misiunilor de căutare-salvare a persoanelor din medii ostile vieții, precum și a celor de asanare a muniției rămasă neexplodată.

Proiectul vizează îmbunătăţirea pregătirii şi instruirii personalului de intervenţie din cadrul structurilor subordonate IGSU pentru gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă. Complexul de instruire include următoarele componente: Poligonul pentru executarea tehnicilor de intervenție pentru salvarea vieții din medii ostile. Poligonul de asanare muniție și distrugeri pirotehnice. Clădirea administrativă care are în componență spații destinate cazării personalului, sală de mese, săli de curs și recreere.

Evenimentul a avut loc în prezența domnului dr. Raed Arafat, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a domnului general Dan-Paul Iamandi, inspector general al IGSU, a domnului Dag Olav Høgvold, reprezentant al Directoratului norvegian pentru protecție civilă, și a doamnei Kerstin Agneta Wahlberg, reprezentant al Ambasadei Regatului Norvegiei în România.

Delegația norvegiană și-a încheiat vizita la sediul Departamentului pentru Situații de Urgență, unde s-au tras principalele concluzii și s-au conturat direcțiile viitoare în ceea ce privește creșterea capacităților de intervenție în fața dezastrelor. Inaugurarea poligonului de pregătire marchează un moment important în dezvoltarea capacităților de intervenție ale personalului IGSU și subliniază angajamentul comun pentru asigurarea siguranței comunității și protejarea vieților și bunurilor în situații de urgență.

Valoarea totală a proiectului este de 5.882.353 euro, din care 3.248.569,91 euro reprezintă bugetul alocat Centrului Național de Perfecționare a Pregătirii pentru Managementul Situațiilor de Urgență. Investiția a fost finanțată prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014 – 2021, și face parte din proiectul „Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare – salvare și asanare a muniției neexplodate – RESILIENCE”.”