Austria: Karl Nehammer Acuzat ca MINTE, Anunt INGRIJORATOR privind Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Karl Nehammer Acuzat MINTE Anunt INGRIJORATOR Aderarea Romaniei Schengen

Austria ramane in continuare principala piedica pentru aderarea Romaniei la Schengen, dupa ce Karl Nehammer a anuntat in mod oficial din nou faptul ca nu va fi ridicat veto-ul din 2022, iar asta i-a adus noi critici dure din partea unui parlamentar roman, care spune ca actualul cancelar austriac minte, si foloseste gresit cifrele privind migratia inregistrata in propria tara.

Austria se tot plange ca are foarte multe cereri de azil inregistrate in 2022 din cauza migrantilor care au intrat in tara, insa parlamentarul roman spune ca 80% dintre cei care ajung pe teritoriul tarii intra prin Serbia si Ungaria, deci acuzatiile care vizeaza Romania n-au vreu fundament, dar din pacate e posibil ca situatia sa nu se incheie chiar atat de curand, ci abia prin anul 2025.

Austria urmeaza sa organizeze o serie de alegeri in cursul anului viitor, iar acestea ar putea schimba configuratia politica a tarii, astfel ca e posibil ca pana in 2025 sa nu fie schimbata decizia lui Karl Nehammer cu privire la blocarea aderarii Romaniei la Schengen, asta desigur daca luam in calcul si faptul ca alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc tot in 2024.

“Cancelarul Karl Nehammer folosește cifrele complet incorect în disputa privind migrația și continuă să trateze nedrept România. 80% dintre acești migranți neînregistrați au venit prin Serbia și Ungaria, nu prin România. Așa că Austria continuă să dea vina pe România pentru nefuncționarea controlului imigrației, iar asta este nedrept.

Avand in vedere alegerile pentru Consiliul Național din anul viitor, guvernul vrea să să marcheze puncte cu politica naționalistă. Nu există niciun motiv pentru care România ar trebui să continue să fie un partener frumos al UE dacă este tratată astfel.