Italia: Presedintele Cere Masuri de URGENTA care vor Ajuta Aderarea Romaniei la Schengen

Italia Presedintele Cere Masuri URGENTA care Ajuta Aderarea Romaniei Schengen

Italia cere, prin vocea presedintelui Sergio Mattarella o serie de masuri de urgenta de la Comisia Europeana, iar asta deoarece tara se confrunta in momentul de fata cu o serie de probleme majore legate de migratia ilegala, iar asta pentru ca numarul celor care intra in fiecare zi in tara a depasit cifra de 1.000 in ultimele saptamani.

Italia cere o noua abordare de la Comisia Europeana privind migratia ilegala, iar asta pentru ca vrea unui numar mai mare de oameni sa le fie permis sa imigreze in mod legal in Uniunea Europeana, pentru a reduce interesul pentru apelarea la “serviciile” traficantilor de persoane, din cauza carora au murit foarte multi oameni in ultimii ani.

Italia este una dintre putinele tari care depune eforturi foarte mari pentru ca noul pact privind azilul sa fie adoptat in mod oficial, iar asta pentru ca exista rezistenta mare din partea Poloniei si Ungariei, dar daca planul va avea succes, atunci aderarea Romaniei la Schengen va fi extrem de serios ajutata de masuri.

“Fenomenul migrației trebuie abordat așa cum este: mișcări globale care nu pot fi șterse de ziduri sau bariere. O pace dreaptă nu poate ignora drama refugiaților. Avem nevoie de un angajament concret și constant din partea Uniunii Europene și de sprijin pentru țările de origine a fluxurilor migratorii. Trebuie înțeles că numai căile regulate de admitere.

Care trebuie să fie durabile, dar într-un număr suficient de mare, oferă mijloacele pentru a pune capăt traficului crud de ființe umane. Perspectiva și speranța sosirii, fără costuri și suferințe inumane, i-ar determina pe oameni să aștepte să vină autorizația legală. Care este baza societății umane, a realității în care fiecare dintre noi este cufundat ?”