Ministrul Justitiei: Hotararea de ULTIMA ORA privind Problema Drogurilor din Romania

Ministrul Justitiei Hotararea ULTIMA ORA Problema Drogurilor Romania

Ministrul Justitiei a anuntat in mod oficial o extrem de importanta hotarare de ultima ora cu privire la problema majora a drogurilor din Romania, iar asta pentru ca in atentia romanilor este adus faptul ca o noua directiva data de Alina Gorghiu cere intensificarea activitatilor pentru combaterea traficului de droguri.

Ministrul Justitiei transmite mai jos numarul foarte mare de dosade pe care un numar foarte mic de procurori trebuie sa le administreze, separat aducand in atentie o decizie a ministrului Ligia Deca privind ajutarea tinerilor care au rezultate foarte bune la scoala, in special la examenele nationale pe care le sustin.

“Date recente de la DIICOT confirmă că lupta împotriva fenomenului drogurilor necesită efort comun. Ieri: Șapte persoane au fost reținute în Constanța pentru trafic de droguri, trafic de persoane, spălare de bani, în urma unei anchete demarate în noiembrie 2022. Un alt traficant a fost prins la Cluj. 4.665 de dosare au fost soluționate în 2023, deși efectivul de procurori este foarte redus.

Ca să se înțeleagă situația bine: în Secția de combatere a traficului de droguri din structura centrală a DIICOT lucrează doar 14 procurori. Care au în lucru 7.000 de dosare pe droguri din care 2.700 au fost deschise în primele 6 luni. Am transmis o îndrumare Procurorului General, Alex Florența, pentru ca Ministerul Public să intensifice activitatea de combatere a formelor de criminalitate care privesc sfera ilicitului de droguri.

Planurile de acțiune trebuie să vizeze și componenta de recuperare a prejudiciului. Ministra educației, Ligia Deca, are vești foarte bune pentru elevii de 10 din țară, inclusiv pentru 27 de tineri din Argeș! Astăzi, în ședința de Guvern, s-a aprobat proiectul prin care elevii care au media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat vor primi un stimulent financiar în valoare de 2000 de lei.

Respectiv 5000 de lei. Astfel de măsuri premiază și încurajează excelența! Argeșul deștept e pe lista premianților: 21 de copii au luat nota maximă la Evaluarea Națională și 6 la examenul de Bacalaureat. I-am întâlnit pe majoritatea și știu că sunt smart și dedicați invățării. Mă bucur că vor beneficia de această măsură.”