Comisia Europeana Dezvaluie cate Tari din UE au Ajutat Romania dupa Exploziile Statiei GPL din Crevedia

Comisia Europeana Dezvaluie cate Tari din UE au Ajutat Romania dupa Exploziile Statiei GPL din Crevedia

Comisia Europeana a dezvaluit in mod oficial cate tari din UE au ajutat Romania dupa exploziile statiei GPL din Crevedia, iar asta pentru ca tara noastra a cerut ajutor prin mecanismul european pentru protectie civila, iar peste 10 romani arsi au ajuns deja in spitale din unele dintre aceste tari.

Comisia Europeana a creat acest mecanism special pentru situatii de urgenta de acest gen, dar nu numai, iar multumita lui oricare dintre tarile din UE care are nevoie de ajutor urgent, poate beneficia de el, insa asa cum am vazut si in cazul Turciei sau Ucrainei, ajutorul poate fi oferit inclusiv altor tari.

În urma exploziilor letale care au avut loc sâmbătă la o stație GPL din #Crevedia, România 🇷🇴 a solicitat asistență din partea UE 🇪🇺 pentru tratarea victimelor cu arsuri grave.

În total, 9 țări (Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Franta, Germania, Italia, Norvegia, Suedia) s-au oferit să primească pacienți prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE 🇪🇺. În 🇧🇪, 🇮🇹, 🇦🇹, 🇩🇪 și 🇳🇴 au sosit deja pacienți.

Mulțumim tuturor țărilor pentru că și-au manifestat solidaritatea cu România în aceste momente grele, când este atât de necesară.

Scopul nostru acum este să salvăm vieți!