Ministerul Apararii: Armata Romana in 2 Informari Oficiale de ULTIMA ORA, privind Soldatii Romani

Ministerul Apararii Armata Romana 2 Informari Oficiale ULTIMA ORA Soldatii Romani

Ministerul Apararii transmite 2 informari oficiale de ultima ora pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta deoarece aduce in atentia tuturor oamenilor ceea ce trebuie sa stie in legatura cu activitatile pe care le desfasoara soldatii din Armata romana, prima vizand militarii Detasamentului de Aparare Antiaeriana, care se antreneaza cu aliatii NATO.

Ministerul Apararii vorbeste mai jos despre ceea ce se intampla din acest punct de vedere, iar asta pentru ca acestea nu sunt singurele antrenamente la care participa soldatii romani, cei din Batalionul 22 Vanatori de Munte participand la exercitii impreuna cu militarii francezi, dislocati de catre NATO in Romania.

“„Gheparzii de Fier” – din nou în poligon. Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier” au executat trageri cu pistolul calibru 9 mm și pușca automată calibru 5.45 mm, activitate la care au fost invitați și aliații din cadrul Grupului de Luptă NATO. Ședințele de tragere individuale s-au desfășurat în poligonul automatizat „Flat Range” din proximitatea bazei.

Poligonul este dotat cu capabilități moderne de antrenament privind verificarea preciziei și acurateței armamentului individual din dotare. Pe parcursul celor trei zile de trageri a fost verificată capacitatea fiecărui militar de a face corecția tragerii în timp real, precizia armamentului și efectul la țintă pe care acesta îl are.

Începând cu luna aprilie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier”, generat de Batalionul 348 Apărare Antiaeriană „Dobrogea” și coordonat de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, se instruieșteîn comun, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia. Misiunea lor este de a asigura prezența înaintată consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, conform măsurilor adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia din 2016.

Militarii Batalionului 22 Vânători de Munte ,,Cireșoaia”, alături de militarii francezi din cadrul Grupului de Luptă al NATO dislocat in România, desfășoară activități specifice de instruire in comun, în facilitățile de instruire din proximitatea municipiului Sfântu Gheorghe.
Au fost exersate procedee de cățărare liberă, cățărare artificială, coborâre în rapel și traversare pe funicular. S-a executat un exercițiu cu trageri de luptă (LFX) de nivel grupă și un exercițiu de antrenament în teren de tip FTX de nivel pluton și au fost prezentate tehnici și procedee de instrucție călare, înhămată și samarizată.

Pentru a veni atât în sprijinul colegilor din cadrul Sistemului Național de Apărare, care și-au riscat viața, cât și victimelor exploziei de la Crevedia, militarii Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” s-au mobilizat astăzi, 28 august, prin participarea la o campanie de donare de sânge, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Arad.”