Ministrul Educatiei: Anunturile de ULTIMA ORA despre Elevii din Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei Anunturile ULTIMA ORA Elevii Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei a facut astazi o serie de declaratii cu privire la elevii eminenti din scolile Romaniei, iar asta deoarece Ligia Deca a avut ocazia de a se afla in compania unor tineri inteligenti si foarte bine pregatiti, care urmeaza sa participe la o dezbatere care le va pune la incercare multe dintre cunostintele acumulate pana acum.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre importanta acestei dezbateri la care vor participa tinerii elevi, ea facand parte dintr-o serie care implica mai multe procese de acest gen, laudand inclusiv profesorii care au avut rabdarea si priceperea de a ii ghida pana in momentul de fata, dar si pe viitor.

“Astăzi, mi-am început ziua în mijlocul multor tineri inteligenți și foarte bine pregătiți. Timp de 8 zile, aceștia vor dezbate subiecte și probleme actuale din societate la cea de-a X-a ediție a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii Dezbat”, organizată la București. Această competiție, de altfel ultima olimpiadă din anul școlar 2022-2023, oferă elevilor ocazia să-și perfecționeze competențele de oratorie.

De argumentare și, mai ales, de gândire critică, atât de importante astăzi. De asemenea, sunt convinsă că până la finalul olimpiadei, elevii participanți vor identifica soluții inovatoare, la care se poate ajunge doar în urma unor discuții bazate pe argumente, ghidate de deschidere la dialog.

La deschiderea evenimentului am avut ocazia să felicit, în mod special, profesorii-antrenori care dedică timp și efort pentru coordonarea cluburilor de dezbateri din școlile lor. Ei au o misiune și un rol important, căci, în cadrul cluburilor se descoperă și perfecționează competențele de oratorie. Rezultatele se văd cu ochiul liber: pregătiți și antrenați de cadre didactice și antrenorii Asociației Române de Dezbateri.

Oratorie și Retorică, tinerii din lotul național ne-au reprezentat cu mândrie la competițiile internaționale din acest an, de unde s-au întors cu rezultate demne de laude: Prague Debate Spring, competiția internațională de dezbateri Doxbridge și Campionatul Mondial de Dezbateri Academice de la Hanoi, Vietnam. Le urez atât elevilor, cât și profesorilor participanți, mult succes la rundele de dezbateri!

Sper ca Olimpiada „Tinerii Dezbat” să fie o experiență de neuitat! Indiferent de locul în care trăim, limba română înseamnă păstrarea identității și a rădăcinilor. La mulți ani tuturor celor care transmit copiilor atașamentul față de limba română și față de tot ceea ce, simbolic, ea reprezintă. Astăzi, sărbătorim nu doar cuvântul, ci și instrumentul cel mai puternic de conservare a tradițiilor și a istoriei. “