Romania: Decizia de ULTIMA ORA privind Aderarea la Schengen, Cererea URGENTA Facuta UE

Romania Decizia ULTIMA ORA Aderarea Schengen Cererea URGENTA Facuta UE

Romania continua sa isi doreasca sa adere la Schengen, iar o decizie extrem de importanta pentru viitorul tarii noastre a fost dezvaluita chiar de catre presedintele Klaus Iohannis, acesta afirmand in cadrul unei conferinte de presa, ca intrarea in acest sistem reprezinta o prioritate pentru perioada urmatoare, chiar daca nu s-ar intampla in anul 2023.

Romania trebuie sa adere la Schengen, locul sau fiind acolo, conform lui Klaus Iohannis, presedintele Romaniei vorbind in mod oficial mai jos despre faptul ca Uniunea Europeana trebuie sa arate solidaritate si coeziune, acceptand tara noastra, care poate contribui la cresterea securitatii intregului bloc comunitar in urmatorii ani.

Romania le cere diplomatilor care sunt prezenti in tara sa puna problema aderarii tarii la Schengen pe agendele discutiilor politice ale tarilor din care provin, Klaus Iohannis facand aceasta cerere pentru prima oara in fata diplomatilor straini din Romania, dar e greu de spus in ce masura ea s-ar putea concretiza in ajutor substantial in anii urmatori.

“Aderarea României la spațiul Schengen rămâne o prioritate pentru perioada următoare. Locul României este în spațiul Schengen, iar acest obiectiv trebuie să fie atins, atât în baza performanțelor noastre recunoscute, cât și ca o confirmare a faptului că Uniunea este capabilă să răspundă necesității de coeziune, reziliență și securitate sporită.

Mai ales în actualul context, este nevoie de cooperare loială pe baze constructive și de consolidarea unei Uniuni fără fragmentări în interiorul său. Trebuie să transmiteți cu și mai multă fermitate mesajul că, în mod evident, România este parte a soluției şi contribuie direct şi tangibil la securitatea Uniunii. Față de toate acestea, avem așteptarea legitimă de la toți partenerii noștri europeni să demonstreze solidaritate.”