Armata Romana: Anuntul Oficial de ULTIMA ORA privind Militarii Romani de Top

Armata Romana Anuntul Oficial ULTIMA ORA Militarii Romani Top

Armata Romana le vorbeste in mod oficial romanilor din intreaga tara despre militarii de top din cadrul Fortelor Armate ale Romaniei, si mai jos puteti vedea ceea ce au realizat trei dintre soldatii Detasamentului de Aparare Antiaeriana in cadrul unui exercitiu NATO derulat recent.

Armata Romana vorbeste despre “Gheparzii de Fier”, care sunt de ceva vreme dislocati in Polonia pentru a participa la exercitii internationale cu partenerii NATO, iar 3 dintre militari s-au evidentiat in cadrul Norwegian Foot March in cursul zilelor trecute.

“Suntem mândri să vă anunțăm că trei dintre bravii noștri militari din Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier” s-au evidențiat într-una dintre cele mai exigente competiții la nivelul Battle Group-ului NATO din Polonia – Norwegian Foot March. Locul întâi a fost câștigat de un militar român, reușind să completeze cursa într-un timp excepțional de 3 ore și 20 de minute din cele 4 ore și 35 de minute alocate.

Militarii dobrogeni s-au aliniat la startul competiției alături de alți peste 70 de aliați polonezi, americani, croați și englezi cu determinarea de a parcurge în cel mai scurt timp posibil o distanță de 30 de kilometri, având asupra lor o greutate de 11 kilograme. „Am participat pentru a doua oară consecutiv la acest test de duritate în mai puțin de 2 luni. Pentru a-ți îndeplini visul trebuie să stai concentrat în permanență pe rezultatul final.

Până în momentul de față am obținut o Insignă „Norwegian Foot March Badge: „Bronze”, dar am certitudinea că, la participarea în cadrul următoarelor marșuri, mă voi încadra în baremul de timp solicitat și voi obține, în final, mult dorita Insignă „GOLD – Norwegian Foot March Insigne” ne mărturisește caporalul Nicolae Popa, clasat primul la competiția sportivă.

Norwegian Foot March reprezintă un marș tactic cu o istorie de peste 100 de ani, care a apărut din necesitatea armatelor de a muta trupele pe distanțe cât mai mari într-un timp cât mai scurt. Odată cu trecerea timpului, acest marș a avut ca principal scop demonstarea de către militarii veterani noilor recruți a modului de a avea o voință puternică pentru a finaliza o activitate solicitantă într-un barem stabilit de timp.

În prezent marșul reprezintă un test de duritate mentală, rezistență fizică și determinare.Începând cu luna aprilie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier”, generat de Batalionul 348 Apărare Antiaeriană „Dobrogea” și coordonat de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, se instruiește în comun, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia.”